aa bee see van Vos en Haas, een speels alfabet voor jong en oud

Vos en Haas – aa bee see is een stevig kartonboek over het alfabet. Bij elke letter is een grappig versje dat wat over de letter verteld. Slimme woordgrapjes maken dat dit boek ook voor volwassenen leuk is om te lezen.

Vos en Haas - aa bee see

Vos en Haas – aa bee see

A is het begin van het alfabet.
Aa bee see en zo verder, tot zet!

In Vos en Haas – aa bee see ontdek je samen met Vos, Haas en hun vrienden alle letters van het alfabet.
Een speels boek vol grappige versjes en kleurrijke illustraties.

Is aa bee see leuk voor jong en oud?

Jazeker dat Vos en Haas – aa bee see leuk is voor alle leeftijden. Voor peuters en kleuters is het een heerlijk voorleesboek. En voor de kleuters is het ook meteen een leuke kennismaking met de letters.

Voor de beginnende lezer is het boek zelf te lezen. Maar het verhaal is dan nog wel wat lastig. Dit omdat het speelt met letternaam en letterklank. En dat is nou precies een verschil dat kinderen in groep 3 nog niet hebben geleerd. De oplossing hiervoor is samen lezen. Ik heb het boek voorgelezen, maar mijn dochter wel de tekst aangewezen. Sommige versjes snapte ze niet helemaal en om andere moest ze erg lachen.

En ook voor volwassenen is Vos en Haas – aa bee see grappig. Door de woordgrapjes die verstopt zitten in de versjes moest ook ik verschillende keren lachen.

Vos en Haas - aa bee see

Versjes

Het boek bestaat uit het alfabet. Per letter staat er een versje. Sommige zijn op rijm en in andere zitten woordgrapjes. Doordat er gespeeld word met letterklank en letternaam ontstaan er grappige versjes.

Maar als ik eerlijk ben moet ik wel toegeven dat ook ik niet alle versjes begreep. Ik denk dat dit komt doordat dit mijn eerste Vos en Haas boek is. Ik ken de karakters dus niet. En in Vos en Haas – aa bee see leer je ze ook niet kennen, want het gaat vooral over de letters.

Vos en Haas - aa bee see

Vos en Haas

Vos en Haas – aa bee see is mijn eerste boek in deze serie. Dus ging ik op onderzoek om meer te weten te komen over deze leuke vrienden.

Er zijn inmiddels vele boeken verschenen over Vos en Haas. Leuke voorleesverhalen, avi boeken en doe-boeken vullen het assortiment van Vos en Haas.

Vos en Haas hebben ook een hele leuke eigen website. Hier kun je meer over hen lezen. Er staan filmpjes, kleurplaten en je kunt er zelfs een lespakket te downloaden. Kortom echt de moeite waard om een kijkje te nemen.

Nog meer leuke boeken van Vos en Haas:

Specificaties Vos en Haas – aa bee see

Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustraties: Thé Tjong-Khing | Uitgever: Lannoo | 8 maart 2023 | 26 pagina’s | 9789401489935 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Alfabet
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.