Ik leer lezen met Samson en Marie. Een AVI Start.

Had je vroeger Samsom en Gert, nu heb je Samson en Marie. De dochter van, jawel, Gertje! Dit leuke duo heeft zijn eigen tv serie en boekjes. Speciaal voor de beginnende lezer hebben ze twee verhalen herschreven: Ik leer lezen met Samson en Marie. Gaat jouw kind kiezen voor Samson en Marie als zijn allereerste leesboekje?

Ik leer lezen met Samson en Marie

Wie zijn Samson en Marie?

Marie is de dochter van Gert. Ja, die baas van studio 100. Zij heeft een super leuk hondje genaamd Samson. Samen houden ze van avonturen beleven en liedjes zingen. Wil je de avonturen van dit duo zien? Dat kan, want de serie wordt uitgezonden op Zappelin! Daarnaast hebben ze show, boeken, cd’s, liedjes en nog veel meer. Een druk tweetal dus. Mijn kinderen moeten altijd erg om ze lachen, dus toen ik dit boekje Ik leer lezen met Samson en Marie, zag leek het mij ideaal voor de beginnende lezers!

Ik leer lezen met Samson en Marie: Twee verhalen voor beginnende lezers

In groep drie leren kinderen lezen. Ze kunnen niet in één keer alles lezen, dus is het opgebouwd in leesniveaus oftewel AVI. AVI start staat voor midden groep 3. Vanaf dat moment kunnen ze zinnetjes gaan lezen. Ik leer lezen met Samson en Marie is voor die groep. Korte zinnen en kleine woorden. Ideaal voor de beginnende lezer. Bedenk daar de vele foto’s bij en ik denk dat je een geweldig boekje heb voor jouw kind.

Ik leer lezen met Samson en Marie

Samson en Marie: De hik

Het eerste verhaaltje uit Ik leer lezen met Samson en Marie gaat over de hik. Hij heeft de hik en zij gaat proberen hem van de hik af te krijgen. Voor elke zin staat een foto van hen, dus het is heel duidelijk wie wat zegt en dus makkelijk te volgen voor de beginnende lezer. De foto’s op de bladzijdes zorgen ervoor dat het nog duidelijker wordt wat ze lezen. Dat maakt het echt zoveel makkelijker en leuker! Kan Marie ervoor zorgen dat Samson niet meer de hik heeft?

Ik leer lezen met Samson en Marie

Samson en Marie: De mug

Ze willen gaan slapen, maar dan ontdekken ze dat er een mug in hun wagen zit. Marie wil hem weg jagen en mept zomaar Samson op zijn oor en oog. Verdwijnt de mug en kunnen ze rustig gaan slapen? Je leest het in dit boekje Ik leer lezen met Samson en Marie!

Ideaal boekje voor de beginnende lezers!

Door de foto’s wordt het voor jouw kind makkelijker om te lezen wat er staat. Klinkt misschien gek, maar de plaatjes activeren voorkennis. Ze zien Samson en Marie, dus herkennen die namen tijdens het lezen. Daarnaast zien ze haar meppen, dus mep. Nou ja, je snapt mij. Door de korte verhaaltjes zal je kind eerder een succeservaring hebben. Ze hebben in korte tijd een verhaal gelezen. Hoe gaaf is dat? Zit jouw kind in groep 3? Dan zou ik dit boekje Ik leer lezen met Samson en Marie zeker aanraden!

Specificaties Ik leer lezen met Samson en Marie

Auteur: Elly Simoens | foto’s: studio 100 | Standaard Uitgeverij | oktober 2021 | 9789002274756 | 29 bladzijdes | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.