Beroepen prentenboeken voor peuters, een selectie

Wat wil jij later worden als je groot ben? Het is een van de standaard vragen die elk kind vanaf dat hij/zij een beetje kan praten te horen krijgt. De eerste antwoorden zijn dan vaak, mama, juf, politieman, brandweerman, papa en voetballer. Maar er zijn nog veel meer beroepen natuurlijk als timmerman en dokter en vuilnisman en ga zo maar door. Met deze 4 leuke beroepen prentenboeken voor peuters help je ze beroepen te verzinnen. 

Beroepen prentenboeken voor peuters

hoofd Beroepen prentenboeken voor peuters

In deze blog neem ik je graag mee naar de volgende beroepen: Brandweerman, Pilootje, Juf en Muziekant! Ga je meer met Muis, Dribbel, juf Roos en Koen? Alle 4 de boeken hebben een paar dingen gemeen:

  • Geschikt voor peuters
  • Karton pagina’s
  • Afgeronde hoeken
  • Korte verhaaltjes
  • Rustige prenten
  • Heel veel nieuwe woorden!

Muis maakt muziek

muis maakt muziek

Muis speelt op de Piano en panda speelt op de Saxofoon. De instrumenten maken aparte geluiden. De andere dieren gaan ook mee doen met muziek maken. We leren hoe de triangel klinkt, de trompet, de contrabas, en de trommel. Kunnen de kinderen de geluiden ook na doen?

beroepen prentenboeken voor peuters

En samen muziek maken is ook nog eens leuk! De mooiste muziek komt uit jezelf door te zingen.

Leuk om te combineren met een muzieklesje en misschien heb je nog wel wat geluidenboeken in huis met muziekinstrumenten? Wist je dat muziek maken heel belangrijk is voor kinderen? Begin er maar snel mee 🙂

Specificaties beroepen prentenboeken voor peuters

Auteur: Lucy Cousins | Uitgeverij: Leopold | 9789025872953 | 16 pagina’s | juni 2017 | meer informatie vind je hier

Het pilootje

Het pilootje

Koen is een piloot! Elke dag gaat hij naar zijn vliegtuig en start de motoren. Vanuit zijn vliegtuig kan hij snoepjes naar beneden gooien en zwaaien naar mensen die naar boven kijken. Ook geeft hij wel eens water aan het graan als het lang niet heeft geregend.

Ooit bracht hij een grote aap van de dierentuin naar het warme oerwoud gewoon in zijn vliegtuig! En bij een grote bosbrand hangt hij een zak onder zijn vliegtuig gevuld met water uit de zee om het vuur te doven.

beroepen prentenboeken voor peuters

Als Marieke niet op vakantie naar Spanje kan gaan omdat het te duur is neemt hij haar mee en neemt zelf ook een weekje vrij.

Koen de piloot is een echte held!

Het vliegtuig lijkt net zo simpel als die van var bol_sitebar={"id":"bol_1600287822827", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000045871767","familyId":"9200000045871767","site_id":"1103116","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Het%20politiemannetje%2C%20Marianne%20Busser","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Specificaties beroepen prentenboeken voor peuters

Auteur:   Marianne Busser & Ron Schröder | Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf | 9789000360307 | 16 pagina’s | maart 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

De Juf

De juf
DD

Ook dit boek is geillustreerd door Kathleen Amant en geschreven door het Duo Marianne & Ron. In dit verhaal volgen we de dagelijkse avonturen van Juf Roos. En wat bijzonder is dat juf Roos als peuter al wist dat ze juf wilde worden. Ja zo zie je maar weer dat voor veel peuters dit helemaal klopt. Zelf wilde ik namelijk moeder en juf worden. Nou sta ik niet voor de klas, maar ben ik toch een juf als gastouder en (gast)moeder van heel veel lieve ondeugende kindertjes.

In dit boek leren we gelijk een beetje hoe de dag eruit ziet op de (peuter)school.

We beginnen in de kring en juf Roos zingt een welkomstliedje ( zal het : Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent…… zijn? sorry als je nu dit nummer in je hoofd heb zitten de rest van je dag.. gnagna)

beroepen prentenboeken voor peuters

Daarna leert de klas kleuren en tellen. Na het fruit eten is het tijd voor buiten spelen. Als er een kindje valt rent juf Roos er snel naar toe. Daar moet een pleister op!

Binnen wordt er gekleurd en ontdekt juf Roos een mini kleuterplas onder een stoel. Snel dweilt ze het op met een emmertje sop. Er wordt ook nog geknutseld en geplakt met een kwast, de jurkjes staan prachtig op de kast.

Als er een kindje ziek wordt van de waterpokken belt de juf snel naar mama. En dan is het al weer tijd om naar huis te gaan!

Dit boek is prachtig om voor te lezen aan kinderen die voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaan of naar school!

Specificaties beroepen prentenboeken voor peuters

Auteur:   Marianne Busser & Ron Schröder | Uitgeverij:  Van Holkema en Warendorf | 9789000353071 | 16 pagina’s | september 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Dribbel bij de brandweer

dribbel bij de brandweer

Onze grote kleine vriend Dribbel wil brandweerman worden net als opa. Hij mag een dagje mee naar de kazerne en krijgt een echte brandweermanhelm op. Met de trap klimt hij omhoog en aan de stang glijdt hij naar beneden.

beroepen prentenboeken voor peuters

Ze gaan samen de brandweerwagen wassen. Dat wordt een natte boel. Als de wagen schoon is mag hij ook nog in de brandweerwagen zitten en net doen alsof hij aan het rijden is, zolang hij maar niet aan een knopje zit. Maar ik geloof dat hij dat toch heeft gedaan want opa heeft zijn poten voor zijn oren en de kat schrikt van het lawaai van de sirene!

Een leuk beroepen prentenboek voor peuters waar je als lezer nog van alles aan toe kunt voegen en kan vragen wat de kinderen allemaal nog meer zien op de pagina’s en wat ze denken dat er nog meer gebeurt. Voor onze kleine 112 helden in de dop!

Specificaties Dribbel bij de brandweer

Auteur:  Eric Hill | Uitgeverij:  Van Holkema & Warendorf | 9789000356959 | 14 pagina’s | juli 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Op de site van Marianne en Ron kun je een leuke kleurplaat vinden van de beroepenboeken!

Ken jij nog leuke beroepen prentenboeken voor peuters? 

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.