Stinkhond gaat naar school en Stinkhond zoekt een baasje

Als een boek de titel ‘Stinkhond’ heeft, ben ik al meteen nieuwsgierig! En als ik dan lees dat er in Frankrijk al meer dan 1 miljoen exemplaren van deze reeks verkocht zijn, dan moet ik hier meer over weten! Daarom was ik ook heel enthousiast toen ik dit boek mocht gaan lezen.

hoofd Stinkhond gaat naar school en Stinkhond zoekt een baasje
Stinkhond

Stinkhond: een nieuwe reeks voor beginnende lezers

Tot nu toe zijn er twee delen van Stinkhond verschenen. In de zomer en het najaar verschijnen er 2 nieuwe delen.
Deze boeken zijn geschreven door de Fransman Colas Gutman. Hij is echt een schrijver van boeken voor beginnende lezers. Als ik naar het niveau van deze boeken kijk, zou ik deze nog niet adviseren voor groep 3, maar vanaf groep 4 zijn deze boeken zelf te lezen.
Stinkhond woont samen met Plattekat in een vuilnisbak. Stinkhond is vies, lelijk en vooral ook heel dom. Maar hij heeft een hart van goud en beleeft allerlei spannende avonturen.

Stinkhond zoekt een baasje

Deel 1: op zoek naar een baasje

Stinkhond zoekt een baasje is het eerste deel van de serie. Hier maak je kennis met Stinkhond. Hij bedenkt ineens dat hij een baas mist in zijn leven, dus hij gaat op zoek naar een baasje. Maar een goed baasje is niet makkelijk te vinden. Hij komt allerlei vervelende mensen tegen, die zeker niet het beste met hem voor hebben. En hij komt zelfs in groot gevaar!  

stinkhond gaat naar school

Stinkhond gaat naar school

In het tweede deel van de serie wil Stinkhond niets liever dan naar school gaan, want als hij dan ’s avonds thuiskomt, kan hij misschien wel voorlezen aan Plattekat.
Maar als hij op school komt, is er niemand aardig voor hem. De andere honden voelen zich beter, en willen niets met de zwerfhond te maken hebben. Ook de juf is niet echt lief. Maar Stinkhond heeft dit niet in de gaten, zo graag wil hij meedoen. Toch maakt hij een vriend. Maar de lessen op school zijn wel heel erg moeilijk….  

honden

Leuke voorleesboeken

Hoewel deze boek serie boeken vooral bedacht is voor beginnende lezers, vind ik ze juist superleuk als voorleesboek. De boeken zijn echt super grappig, maar mijn dochter vond de boeken eigenlijk ook wel een beetje zielig. Stinkhond is niet zo slim, en heeft dus niet door dat anderen hem eigenlijk een beetje belachelijk maken en misbruik van hem maken. Dit is echt een heel mooi gespreksonderwerp. Stinkhond heeft echt een hard van goud, en is voor iedereen even lief en behulpzaam. Dit is echt heel vertederend. Wij zijn nu al benieuwd naar het volgende deel, en de nieuwe avonturen die Stinkhond gaat beleven!

Colas Gutman  | Illustrator Marc Boutavant

Specificaties Stinkhond zoekt een baasje

Auteurs: Colas Gutman | Illustrator Marc Boutavant | │Uitgever: Lannoo │9789401465519│maart 2020 │64 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Specificaties Stinkhond gaat naar school

Auteurs: Colas Gutman | Illustrator Marc Boutavant │Uitgever: Lannoo │9789401465526│maart 2020 │64 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Lees ook deze blogs

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Colas Gutman  | Illustrator Marc Boutavant

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.