Stinkhond gaat naar school en Stinkhond zoekt een baasje

Als een boek de titel ‘Stinkhond’ heeft, ben ik al meteen nieuwsgierig! En als ik dan lees dat er in Frankrijk al meer dan 1 miljoen exemplaren van deze reeks verkocht zijn, dan moet ik hier meer over weten! Daarom was ik ook heel enthousiast toen ik dit boek mocht gaan lezen.

Stinkhond

Stinkhond: een nieuwe reeks voor beginnende lezers

Tot nu toe zijn er twee delen van Stinkhond verschenen. In de zomer en het najaar verschijnen er 2 nieuwe delen.
Deze boeken zijn geschreven door de Fransman Colas Gutman. Hij is echt een schrijver van boeken voor beginnende lezers. Als ik naar het niveau van deze boeken kijk, zou ik deze nog niet adviseren voor groep 3, maar vanaf groep 4 zijn deze boeken zelf te lezen.
Stinkhond woont samen met Plattekat in een vuilnisbak. Stinkhond is vies, lelijk en vooral ook heel dom. Maar hij heeft een hart van goud en beleeft allerlei spannende avonturen.

Stinkhond zoekt een baasje

Deel 1: op zoek naar een baasje

Stinkhond zoekt een baasje is het eerste deel van de serie. Hier maak je kennis met Stinkhond. Hij bedenkt ineens dat hij een baas mist in zijn leven, dus hij gaat op zoek naar een baasje. Maar een goed baasje is niet makkelijk te vinden. Hij komt allerlei vervelende mensen tegen, die zeker niet het beste met hem voor hebben. En hij komt zelfs in groot gevaar!  

stinkhond gaat naar school

Stinkhond gaat naar school

In het tweede deel van de serie wil Stinkhond niets liever dan naar school gaan, want als hij dan ’s avonds thuiskomt, kan hij misschien wel voorlezen aan Plattekat.
Maar als hij op school komt, is er niemand aardig voor hem. De andere honden voelen zich beter, en willen niets met de zwerfhond te maken hebben. Ook de juf is niet echt lief. Maar Stinkhond heeft dit niet in de gaten, zo graag wil hij meedoen. Toch maakt hij een vriend. Maar de lessen op school zijn wel heel erg moeilijk….  

honden

Leuke voorleesboeken

Hoewel deze boek serie boeken vooral bedacht is voor beginnende lezers, vind ik ze juist superleuk als voorleesboek. De boeken zijn echt super grappig, maar mijn dochter vond de boeken eigenlijk ook wel een beetje zielig. Stinkhond is niet zo slim, en heeft dus niet door dat anderen hem eigenlijk een beetje belachelijk maken en misbruik van hem maken. Dit is echt een heel mooi gespreksonderwerp. Stinkhond heeft echt een hard van goud, en is voor iedereen even lief en behulpzaam. Dit is echt heel vertederend. Wij zijn nu al benieuwd naar het volgende deel, en de nieuwe avonturen die Stinkhond gaat beleven!

Colas Gutman  | Illustrator Marc Boutavant

Specificaties Stinkhond zoekt een baasje

Auteurs: Colas Gutman | Illustrator Marc Boutavant | │Uitgever: Lannoo │9789401465519│maart 2020 │64 pagina’s│meer informatie vind je hier

Colas Gutman  | Illustrator Marc Boutavant

Specificaties Stinkhond gaat naar school

Auteurs: Colas Gutman | Illustrator Marc Boutavant │Uitgever: Lannoo │9789401465526│maart 2020 │64 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.