Uit het niets – een mooi prentenboek over echte vriendschap

Uit het niets kan soms zomaar iets moois ontstaan. Zoals een bijzondere ontmoeting als je het niet verwacht. Misschien wel op een dag dat je het juist nodig hebt. Een lief woord of een vriendelijke blik. Dat is altijd fijn. Maar het kan ook zijn dat je iemand al een tijd niet hebt gezien. Dat je iemand mist en graag weer echt contact wilt. Zeker in het afgelopen jaar hebben we vrienden minder vaak kunnen zien. Maar gelukkig; echte vriendschap blijft altijd, waar je ook bent. Zo is de les in dit mooie prentenboek Uit het niets, van Chris Naylor-Ballesteros.

hoofd

Over hoe vriendschap uit het niets kan ontstaan

Het verhaal gaat over twee bijzondere vrienden op een grote rotspunt in de bergen. Een zwarte kever en een rode rups. De rups was er op een dag zomaar ineens. Met een picknickmandje met stokbrood vermaken de vrienden zich iedere dag prima. En elke avond kijken ze naar de maan en de sterren. Maar dan ineens is de rups verdwenen. En de kever is behoorlijk van slag. Een spannende zoektocht begint, langs alle gevaren in het grote bos. En dan is er uit het niets ineens die mooie rode vlinder. Zou de kever zijn oude vriendin herkennen?

Ik ben een kever en weet je wat?

Ik ben niet bang voor een dikke pad.

Ook niet voor vogels, groot of klein.

Ik hoef voor niemand bang te zijn.

Ik ben een kever, zoals je ziet.

En eh… dit is het einde van mijn lied.

Uit het niets
op reis

Verrassen en ontroeren

Een bijzonder verhaal over een moedige zoektocht. Gelukkig heeft de kever een liedje om zich wat sterker te voelen. De kever is best een beetje verdrietig, maar overwint zijn angsten en gaat op pad. Met de picknickmand op zijn rug. Want hij wil natuurlijk graag weer met zijn vriendin gezellig picknicken. Jonge kinderen beleven het verhaal ook helemaal mee, en helpen met zoeken. Dat de mooie rups een mooie vlinder is geworden, is een leuke verrassing voor kinderen. Het lijkt wel of deze vlinder zomaar uit het niets tevoorschijn komt!

Het verhaal is geschreven en geïllustreerd door Chris Naylor-Ballesteros. Het zijn zwarte schetstekeningen waardoor de rode rups en vlinder mooi extra in het oog springen. Prachtig gedaan. En alles is aan het eind gelukkig weer bij het oude. Lekker picknicken net als vroeger, op de grote rots. Mijn vriendin is weer bij me, uit het niets.

Echte vrienden vinden je altijd, waar je ook bent

Naast het prentenboek Uit het niets is deze auteur bekend van het boek De Koffer. En deze staat in de top 10 voor de Nationale Voorleesdagen van 2022. Daar zijn we natuurlijk benieuwd naar!

Specificaties Uit het Niets

Auteur en illustrator: Chris Naylor-Ballesteros | Vertaling: Ellen Hosmar/Vitataal | Uitgeverij Veltman | 9789048319473 | mei 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.