Tot de dood ons scheidt – een levensgevaarlijke thriller

Heerlijk, weer een echte thriller bovenaan mijn stapel. Tot de dood ons scheidt van Alice Feeney straalt mij tegemoet. Een boek over het huwelijk, een spannende plek in Schotland en over een scenarioschrijver. Alle boeken van Alice Feeney gaan over geheimen, nou dat is bij dit boek absoluut niet anders. Vol geheimen, die tot het einde toe bewaard blijven. Spannend genoeg dus!

Tot de dood ons scheidt

Tot de dood ons scheidt

Elk stel kent wel leugentjes om bestwil, maar wat als de waarheid levensgevaarlijk is?

Adam en Amelia zitten in een flinke huwelijkscrisis. Als ze een weekendje in de Schotse Hooglanden winnen, zien ze een kans om nader tot elkaar te komen. Ze hadden een fijn huwelijk. Tot nu. Ze weten allebei dat dit weekend hun huwelijk kan maken of breken. Maar ze hebben de reis niet zomaar gewonnen. Een van hen liegt, en er is bovendien iemand die hun geen ‘eind goed al goed’ gunt…

Steen, papier, schaar

Ken jij het spelletje Steen, papier, schaar? Zo niet, google het dan even voordat je gaat beginnen met Tot de dood ons scheidt. Het speelt namelijk een grote rol in het verhaal. In het Engels heet het boek dan ook Rock, Paper, Scissors, gek genoeg heeft de Nederlandse vertaling een andere titel meegekregen. Beide passen goed bij het verhaal, want over een huwelijk en over de dood gaat het zeker ook.

Wat ik minder goed vind passen is de flaptekst. Ik kan helaas niet zeggen waarom ik het niet goed vind passen, zonder te verklappen hoe het afloopt, maar het is wat mij betreft niet een goede teaser/samenvatting voor Tot de dood ons scheidt… Hier heb je weinig aan zonder uitleg, maar ik vind het wel belangrijk om te benoemen in deze recensie.

Tot de dood ons scheidt is een echte psychologische thriller. Het bevat een aantal belangrijke personages, die allen ombeurten als perspectief worden ingezet. Zo lees je soms het verhaal vanuit Adam, daarnaast een andere keer vanuit Amelia. Dit staat duidelijk aangegeven. Tussendoor zitten de brieven die geschreven zijn door zijn vrouw aan Adam, een mooie thematiek zijn de jaren van het huwelijk. Dit in combinatie met de huwelijkscadeaus die worden benoemd is het een kloppend geheel.

Tot de dood ons scheidt bevat dynamiekverschillen

Af en toe vond ik het lastig om door te blijven lezen in Tot de dood ons scheidt. Ik denk dat dit komt door de grote dynamiekverschillen in het verhaal. Soms gebeurt er heel veel tegelijkertijd, op die momenten had ik geen probleem met in het verhaal zakken. Andere hoofdstukken blijft de dymanieklijn wat vlakker, waarbij ik af en toe het tempo wat had willen opschroeven. Uiteindelijk begrijp ik de keuze van de auteur wel om het zo te doen. Alle informatie was nodig om het verhaal uiteindelijk goed te begrijpen.

In Tot de dood ons scheidt worden de personages heel goed uitgewerkt. Ik heb ze echt leren kennen, ook al had ik daar soms het hele verhaal voor nodig. Laagje voor laagje pelt Alice Feeney ze af. Op een gegeven moment weet je echt niet meer wie waarover liegt. Dit wordt pas aan het einde duidelijk.

Ben jij fan van psychologische thrillers? Dan is Tot de dood ons scheidt echt een aanrader voor jou!

Psychologische thriller

Specificaties Tot de dood ons scheidt

Auteur: Alice Feeney | Vertaling: Mary Bresser | Uitgever: A.W. Bruna | februari 2023 | 320 pagina’s | 9789400515161 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.