Voor de liefste opa van de wereld – een liefdevol prentenboek

Wie verwent kinderen het vaakst en staat altijd voor ze klaar? De liefste opa van de wereld natuurlijk. En samen boekjes lezen kunnen ze ook als de beste. Geef opa daarom dit leuke kartonboek cadeau. Voor de liefste opa van de wereld is een boek van Bette Westera en Martijn van der Linden. Voor kinderen tussen 1 en 4 jaar een leuk boekje over allerlei dieren en de band tussen een opa en kleinkind.

hoofd

Trotse opa’s

We zien een grote opa walrus op de voorkant van dit kartonboekje met stevige bladzijden. Samen in de boot met een kleine walrus. Een trotse en tevreden opa die samen met zijn kleinkind de zee ontdekt. Wat een lief thema, de band tussen een opa en kleinkind. Voor de liefste opa van de wereld is een boek van het bekroonde duo Bette Westera en Martijn van der Linden.

Om hoe je ’s avonds zit te slapen in je stoel en mij vergeet naar bed te brengen. Daarom vind ik jou zo lief!

Voor de liefste opa van de wereld

Heel veel dieren

In het boek ‘Voor de liefste opa van de wereld’ vinden we heel veel dieren en voorbeelden van wat een opa allemaal doet. Zoals een opa neushoorn met een sjaal die de lekkerste pannenkoeken bakt. Een opa panda die de kleine panda eindeloos duwt op de schommel. En ook een opa meeuw met pet die heerlijke frietjes deelt met de kleine meeuw. Herkenbaar toch?

Want een opa is de beste om leuke dingen mee te doen. Ze maken bijvoorbeeld altijd grapjes en geven snoepjes. Ze leren kinderen van alles en hebben alle tijd voor ze. En ook voorlezen natuurlijk samen in de luie stoel. Wat boffen de kinderen toch die een lieve opa hebben die dit allemaal doet. Je gunt ieder kind een goede band met de liefste opa van de wereld!

Voor de liefste opa van de wereld

Dus dit is een mooi boek om opa te bedanken. Een boek voor alle liefste opa’s van de wereld. Dat zijn er vast een heleboel! Met kleurrijke tekeningen van Martijn van der Linden. Mooie realistische dieren en in het oog springende kleuren. Met korte teksten van Bette Westera die leuk zijn om voor te lezen aan kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar. Van de stoppelbaard tot het paardje rijden, het is allemaal herkenbaar.

We houden natuurlijk van dierenboeken. En we houden ook van opa’s. Een goede combinatie dus. En een leuk cadeau-idee voor de verjaardag van opa. Of misschien wel een leuke verrassing voor de vaders die opa gaan worden!

Meer lezen van Bette Westera en Martijn van der Linden? Kijk dan hieronder:

Specificaties Voor de liefste Opa van de Wereld

Auteur: Bette Westera | Illustraties: Martijn van der Linden | Uitgeverij Lannoo | 9789401473712 | september 2021 | 16 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.