KBW16: Zing mee met opa & oma!, een klassieker in een eigentijds jasje

Van 5 oktober tot 16 oktober is het kinderenboekenweek 2016 met het thema Voor altijd jong! Opa’s en oma’s staan natuurlijk centraal met dit leuke thema. Vandaag de review van: zing mee met opa & oma!

Zing mee met opa & oma!

Als wij bij mijn schoonouders zijn gaat onze dochter altijd liedjes zingen met Omi. Omi heeft daar een leuk boek met vrolijke illustraties en bekende liedjes. Het is echt de start van de dag en als we binnen komen pakt dochterlief de boek gelijk uit de kast met de mededeling die gaan wij morgen zingen hè omi 🙂

Nu heb ik thuis ook een leuk boek voor als oupa en omi hier zijn te zingen.

Zing mee met opa & oma!

zing mee met opa & oma!

En mocht omi de liedjes niet meer goed kennen zit er ook nog een cd bij met 86 liedjes die gezongen zijn door Karin Bloemen! In het boek zijn 40 liedjes uitgewerkt met fijne tekeningen door Harmen van Straaten.

Zo staan er oude liedjes in waar ik zelfs nog niet van had gehoord.

‘t is in de vrouw, maar niet in de man; a,b,c de kat gaat mee; daar komt Pauwel Jonas aan; en echt nog veel meer die ik niet ken. Een groot deel daarvan staat niet op de cd dus je hebt echt de hulp nodig van een opa en/of oma om de liedjes te zingen. Zing mee met opa & oma! is dus echt letterlijk.

Nieuwe liedjes in een oud jasje

Wat ook opvalt is dat liedjes in de loop der jaren flink van tekst zijn veranderd. Zoals wel wat zeg je van mijn kippen.

Helaas is dit boek in boekvorm niet meer verkrijgbaar. Gelukkig wel als luisterboek en als CD. Bij de CD krijg je een PDF met de illustraties van Harmen van Straaten.

zing mee met opa & oma!

Specificaties zing mee met opa & oma!

Illustratie en zang: Illustratie door Harmen van Straaten en Zang door Karin Bloemen | Uitgeverij: Rubinstein | Meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.