Voor altijd jong! Kinderboekenweek

Van 5 oktober tot 16 oktober is het kinderenboekenweek 2016 met het thema Voor altijd jong! Opa’s en oma’s staan natuurlijk centraal met dit leuke thema.  De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Dolf Verroen. Floor Rieder maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Voor altijd jong!

Het lijkt mij geweldig om voor altijd jong te zijn. Alleen zitten er ook negatieve kanten aan het jong zijn in deze slechte economische tijden. Hard werken voor weinig geld, lage spaarrentes en de pensioenleeftijd wordt telkens verhoogd.

Zelf zeg ik in elk geval altijd zolang het kind in je nog leeft kun je nog lol hebben voor 10! Niet alles te serieus nemen in het leven, maar ook zeker genieten van de mooie kanten en je jong blijven voelen!

Kinderen voor kinderen

Ik vind het leuk dat kinderen voor kinderen nog steeds bestaat! Zelf kom ik ’81 en ben groot geworden met liedjes als op een onbewoond eiland, ik loop met 1 been op de stoep, en ook iets met een moestuintje. Voor altijd jong, zeker met eigen kinderen want ik zing vrolijk mee met de nieuwste hits.

Ook dit jaar maakte kinderen voor kinderen weer een passend liedje bij het kinderboekenweekthema. Voor altijd Jong is een vrolijk nummer om mee te zingen! En je kunt ook de danspasjes oefenen met je kinderen. Oefen jezelf vrolijk mee verbrand je gelijk weer de nodige calorieën, blijft fit en voelt je jong! Daar is over nagedacht hoor!

Kinderboeken voor altijd jong!

Waar is Ludwig

Opa en oma Pluis

Rikki en de tuin van opa

Zing mee met opa en oma! 

Vos en Haas o ma! o pa!

Grootmoeders grote oren

Mijn oma is een ooievaar

Zullen we spelen Bout?

Prentenboeken over oma en opa

Kinderboekenweekgeschenk

Vergeet niet om in de week van 5 oktober tot 12 oktober naar de boekenwinkel te gaan en voor minimaal 10 euro wat te bestellen aan kinder- of jeugdboeken. Je krijgt het kinderboekenweekgeschenk van Dolf Verroen gratis erbij.

kinderboekenweek voor altijd jong!

Oorlog en vriendschap. Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van Dolf Verroen. De illustraties zijn van Charlotte Dematons.

kinderboekenweek voor altijd jong!

Het prentenboek in de voor altijd jong campagne is gemaakt door Floor Rieder Waar is Ludwig? Deze bijzondere uitgave is vanaf de Kinderboekenweek te koop.

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.