Ik heb wel een mammoet gezien! – op expeditie naar Antarctica

Ik ben gek op prentenboeken, maar al helemaal als ze grappig zijn. ‘Ik heb wel een mammoet gezien’ is niet gewoon grappig, maar heel erg grappig! Een verhaal over een expeditie naar Antarctica, waarbij een jonge onderzoeker niet op zoek gaat naar pinguïns, maar naar een mammoet. Maar die bestaan toch helemaal niet meer?

ik heb wel een mammoet gezien

Dat kan toch niet… ‘Ik heb wel een mammoet gezien!’

Welkom op Antarctica, waar een bende avontuurlijke onderzoekers een studie maakt van pinguïns.
Pinguïns. Pinguïns. En pinguïns. Zo veel pinguïns
Maar een jonge onderzoeker heeft iets anders ontdekt. Iets heel wild, onwaarschijnlijk geweldig en best wel… UITGESTORVEN.
Zal iemand het geloven?

Waar de andere onderzoekers dolblij zijn met de schattige, fenomenale, coole pinguïns, is de kleinste onderzoeker op zoek naar een mammoet. Keer op keer denkt hij een mammoet heeft gezien, maar niemand wil hem geloven.

Een supergrappig boek

‘Ik heb wel een mammoet gezien!’ is echt een supergrappig boek! Wanneer ik een nieuw prentenboek in mijn handen krijg, lees ik het eerst voor mezelf door. Dan bedenk ik eigenlijk al meteen hoe ik het zou gaan voorlezen, en hoe de kinderen hierop zullen gaan reageren. En daar was ik bij dit boek al meteen enthousiast over. Het boek heeft herhaling, en het wordt steeds grappiger, omdat de mammoet steeds een beetje opvallender wordt, maar de andere onderzoekers zien de mammoet nog steeds niet. En vooral het einde van het boek vind ik ontzettend grappig en origineel. (maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen nu).

ik heb wel een mammoet gezien

Vrolijke tekeningen in een koude setting

Het verhaal speelt zich af op Antarctica. Een originele plaats voor een prentenboek, en in de tekeningen zie je dat ook terug. Deze zijn opvallend, omdat ze zo wit zijn. Doordat de omgeving zo wit is, zou een oranje mammoet met een zonnebril toch wel op moeten vallen. Maar als je dan een pagina ziet, die boordevol pinguïns staat, moet je toch even goed kijken waar dan precies die mammoet dan staat. De tekeningen zijn grappig en de ik had al meteen wat met de karakters, omdat ze hele grappige gezichtsuitdrukkingen hebben. Voor mij is dit boek echt weer een toppertje, wat ik zeker nog heel veel ga voorlezen in mijn kleuterklas de komende jaren!

Specificaties ‘Ik heb wel een mammoet gezien’

Auteur en illustraties: Alex Willmore | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463377829 | 14 september 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.