James is z’n mens kwijt – een zoektocht door het park

Sommige mensen zijn weleens hun hond kwijt. In dit boek is het anders: James is namelijk z’n mens kwijt! Tja.. en dan begint een speurtocht. Want James kan natuurlijk niet zonder zijn mens….

kaft hond

James is z’n mens kwijt: wat nu?

Iedere hond heeft zijn eigen mens. Tijdens een wandeling in het park verliest James de zijne! Een mens zonder riem, wie weet in wat voor problemen die terecht kan komen. Helemaal met die vreselijke trol in de buurt, die in het schuurtje in het park woont. James is z’n mens kwijt, en gaat dus snel naar hem op zoek. Onderweg vindt hij onverwacht een nieuwe vriend. In dit boek ga je mee met James op zoektocht naar zijn mens.

Originele heldere illustraties

Het eerste wat opvalt aan James is z’n mens kwijt, zijn de vrolijke, kleurrijke illustraties. Deze zijn heel helder en trekken meteen je aandacht. James ziet er lief en echt innemend uit, alleen al door zijn lieve koppie op de kaft van het boek wil je het boek gaan lezen. Als je dan zo even vluchtig door het boek bladert, vallen de originele illustraties meteen in de smaak. Het kleurgebruik is geweldig! Ik houd van veel kleur, en dat heeft dit boek zeker. De soort illustraties wisselen, van een illustraties over 2 pagina’s tot meerdere kleine tekeningetjes.

james is z'n mens kwijt

Grappige vertelstijl

De tekeningen vielen als eerste op, maar de vertelstijl is ook echt geweldig! Supergrappig, want James praat alsof hij een mens is. En niet zomaar een mens, maar een iemand die van goede huize komt. Het boek start met de tekst:

‘Mijn naam is James van Mopsenhoven. Aangenaam, leuk om je te zien. Dit is mijn huis. Hier woon ik met mijn team.’

Het boek leest vlot voor. Het is geschreven op rijm, waardoor je in een fijn ritme kunt voorlezen. Het is heel grappig dat James z’n mens kwijt is, en dat hij zich dan zorgen maakt, omdat zijn mens het anders niet zo goed zonder hem zal redden. Daarom gaat hij op zoek en trotseert hij zijn leven bij een enge trol. Gelukkig blijkt die trol niet al te eng te zijn, en loopt het toch goed af, zodat hij weer samen komt met zijn trouwe tweevoeter.

Specificaties James is z’n mens kwijt

Auteur: Rob Biddulph | Vertaling: Denise Bos | Uitgever: BBNC uitgevers/ Flamingo | 9789045326399 | oktober 2021 | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

james is z'n mens kwijt
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.