Human Nature een prachtig fotoboek met interviews

Human Nature uitgegeven door uitgeverij Fontaine geeft ons een beeld van onze planeet aarde. Twaalf bekroonde fotografen bespreken de grootste vraagstukken van onze tijd in twaalf interviews, ondersteund door fantastisch eigen beeldmateriaal. Human Nature bestaat uit bijzonder fotomateriaal welke zowel mooi, schokkend als inspirerend zijn. Welkom in het tijdperk van het Antropoceen.

Human Nature

Verschil maken en wel nu

Een ding is zeker, als je Human Nature leest en bekijkt, zijn we met z’n allen bezig de wereld in rap tempo drastisch te vernietigen. De fotografen in Human Nature laten ons een deel zien van specifieke problemen op Aarde. Ze herinneren ons eraan dat we allemaal veranderingen kunnen creëren met de dagelijkse keuzes die we maken. In wat we eten, wat we kopen en bij welke bedrijven we onze producten aanschaffen. We kunnen allemaal verschil maken hoe klein ook. Een ding is zeker, we moeten NU beginnen.

National Geographic en Human Nature

De eerste fotograaf in het Human Nature is Brain Skerry, hij is gespecialiseerd in het onderwater leven. Hij is onder andere bekend van de talloze foto’s welke in National Geographic zijn gepubliceerd. Adembenemende onderwaterfoto’s nemen me mee in een wereld waarbij het klimaatverandering van grote invloed is.

Dit brengt me bij Frans Lanting een bekende, uit Nederland afkomstige, natuurfotograaf. Tevens bekend om zijn mooie reportages in National Geographic. Zijn doel is mensen met zijn foto’s ervan te overtuigen dat onze toekomst afhangt van de instandhouding van onze planeet. Kleurrijke foto’s van bijzondere landschappen en dieren trekken mijn aandacht. Eigenlijk zijn de foto’s in Human Nature al voldoende om je te overtuigen dat deze prachtige beelden niet tot de geschiedenis mogen gaan behoren.

Poolgebied

Paul Nicklen laat de mooiste beelden van het poolgebied zien. Hij verhuisde toen hij vier jaar oud was met zijn ouders naar het Canadese poolgebied. Hij leefde daar samen met de Inuit op het land waardoor hij heeft geleerd kou, honger en ellende te verdragen. Zijn liefde voor het poolgebied komt duidelijk in beeld. Zijn verhaal is mooi, net als zijn foto’s. Hij geeft ook aan de het echt tijd is voor verandering, een systematische verandering waarbij we bij onszelf moeten beginnen.

Borneo

Het boek heeft alleen maar mooie beelden en verhalen. De foto’s van Ami Vitale geven aan hoe mooi het is als mens en dier samen kunnen leven. Steve Winter laat zien hoe de afstand tussen mens en dier steeds kleiner wordt. Tim Laman toont ons onder andere het moois van het regenwoud in Borneo en Nieuw-Guina. Dit verhaal en beelden brengen mij weer even terug naar 2018 toen wij drie weken in Borneo waren en waar ook wij verbaasd waren over mens en natuur.

Portretten in Human Nature

George Steinmetz en Richard John Seymour brengen op eigen wijze in beeld wat wij als mens veroorzaken in de natuur en welke gevolgen dit heeft. Grote hoeveelheden plastic, leeggeviste zee, palmolieplantages en nog veel meer worden benoemd en geven aan hoe ver wij de natuur al aan het verliezen zijn.

Human Nature

Verliefd word ik op de waanzinnige dieren portretten van Joel Satore. Hij maakt zich zorgen over het uitsterven van onze dierenwereld, en terecht. Joel Satore zet de dieren in de spotlights en portretteert de dieren op z’n mooist. Zo kan ik nog wel even doorgaan over het boek Human Nature. De verhalen zijn duidelijk en een roep om verandering lijkt niet langer genegeerd te mogen worden.

De verhalen zijn overweldigend en ik kan maar één ding adviseren: twijfel er niet aan om dit boek aan te schaffen en sta af en toe stil bij het moois om je heen.

Human Nature

Teveel om over te schrijven

Human Nature is een boek met een duidelijke boodschap; Wij moeten ons zorgen maken over onze leefomgeving. In een wereld vol mooie bijzondere dieren, schitterende landschappen en een zee vol leven, wordt het tijd iets terug te doen voor onze aarde. In deze blog vind je slechts een klein aantal foto’s. Ik kon moeilijk kiezen uit al die prachtige foto’s die in dit boek schitteren. Allemaal veelzeggend en soms zelfs ontroerend. Jong en oud zal worden geraakt door de foto’s en verhalen. Een aanwinst voor iedereen ook om samen met je kinderen te bekijken en een klein beetje uit te leggen wat deze 12 fotografen zo graag aan ons willen overbrengen. Er moet iets veranderen en wel NU.

Specificaties Human Nature

Uitgever: Fontaine Uitgevers |9789059566118| 1 september 2020| 306 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Human Nature
Esther
Delen is enorm lief

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.