Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn – een lief boek

Heb jij in huis een kleine eenhoorn vriend dan is dit boek een absolute aanrader! Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn van uitgeverij Van Holkema & Warendorf is het perfecte verhaal voor het slapen gaan!

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Aan de binnenkant van de kaft van Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn zien we dromenland. Met onder andere een reuzenstad, wiebelbrug, glitterbaai, gouden golf, toverdal en sterrenheelal. In het oeroude woud zien we twee eenhoorns. Laat het avontuur maar beginnen!

Twinkel de eenhoorn
Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Twinkel de eenhoorn is blij en stout en nog lang niet moe. Maar haar papa zegt dat ze over 10 minuten naar bed moet. Op de volgende pagina moet ze over 9 minuten naar bed en dat gaat zo door tot 1 minuut. Maar dan is Twinkel al in slaap gevallen gelukkig!

In die 10 minuten maakt Twinkel eigenlijk nog een hoop mee. Ze rent door het bos naar een open weide, en onderweg zien we we allemaal andere dieren.

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn
Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Ze danst en springt vrolijk in het rond en gaat op zoek naar kabouters met roze gezichtjes en feeën die fonkelden als lichtjes. Ze ziet trollen een draak en ook nog een vallende ster!

Maar hoe komt ze nu in 4 minuten toch weer thuis? Dat kan maar op 1 manier natuurlijk, met eenhoornmagie en een regenboog!

En dan is dromenland in diepe slaap! Welterusten lief kindje.

Illustraties Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

De illustraties in Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn zijn super lief en schattig. Met veel roze blauw en paarstinten en een prachtige regenboog! Er is een hoop te zien, te tellen en aan te wijzen, wat dit boek perfect maakt voor kinderen vanaf 2 jaar. Tussendoor oefen je natuurlijk het aftellen van 10 naar 1. Echt een aanrader om in je boekenkast te hebben staan, of eigenlijk nog beter, naast het bed van je kindje om heerlijk uit voor te lezen!

Enthousiast geworden over dit lieve boekje?

Ps: Klik zeker even op deze link om bij nog veel meer schattige stoere boeken voor het slapen gaan te vinden met onder andere dinosaurus en een zeemeermin.

Specificaties Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn

Auteur: Rhiannon Fielding | Illustrator Chris Chatterton | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000372980 | juli 2020  | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Win!

And the winner is… Charlotte 1505
Gefeliciteerd! Stuur je een email naar ellen@stoerleesvoer.nl dan zorgen wij dat Over tien minuutjes naar bed kleine eenhoorn
zo snel mogelijk jouw kant op komt.

Andere leuke boeken met eenhoorns in de hoofdrol:

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

24 reacties

 1. Wat een geweldig boekje! Ons meisje houdt van eenhoorns, glitters, regenbogen en sprookjesfiguren dus dit boekje zal ze fantastisch vinden! En hopelijk helpt dit het avondritueel naar 10 minuutjes te brengen ipv 3 kwartier 😉

 2. Ooh super leuk boek voor twee vrolijke zusjes Liva en Malí. De één tekent prachtige regenbogen ? en accessoires mogen alleen eenhoorn ? thema hebben. De ander is wat jonger maar kampt met slaapproblemen, wie weet helpt in positieve zin mee aan verbetering.

 3. Ooooowww! Wat een super leuk boekje. Dit gaat mijn dochtertje helemaal geweldig vinden.
  Dit is echt een boekje om achter elkaar te blijven lezen. En super mooie plaatjes.

  Ze is ook al helemaal weg van Evi de Eenhoorn. ♥️

 4. Doe graag mee. Mijn dochters zijn dol op eenhoorns en worden graag voorgelezen voor ze naar bed gaan

 5. Geweldig voor de 3e verjaardag van onze dochter Lotte
  Ze is gek op eenhoorns en op verhaaltjes

 6. Wat een leuke winactie ! Ik doe graag mee voor onze stoere dochter die graag een rust momentje pakt met een stoer boek. Hier gaan we veel (voorlees) plezier van hebben!

 7. Wauw wat een leuke boekje! Zullen mijn dochters, die gek zijn van eenhoorns en pony’s, graag mee naar bed willen gaan.

 8. Mijn dochters zijn dol op eenhoorns, welk meisje niet. Ik denk dat ze hun kleine nichtje graag voorlezen uit dit boek.

 9. Wat een super schattig boek! ? Te leuk voor mijn kleine eenhoorn fan van 1,5 jaar. Dan kan ik haar dit boek voorlezen in haar favoriete eenhoorn pyjama. ❤️?

 10. Doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, dit boekje met al die leuke en vrolijke prenten zal vast in de smaak vallen, vooral als het wordt voorgelezen en de prenten worden bekeken.

 11. Wat een mooi boek. Mijn 4 jarige dochter is dol op eenhoorns of unicorns zoals ze zelf altijd zegt. Ik waag graag een kans.

 12. Een eenhoorn, mijn dochtertje is al verkocht! Ik doe graag mee om haar dit verhaal te mogen voorlezen.

 13. Naar bed gaan is niet altijd een soepele procedure hier in huis, maar met een leuk boekje en nachtlampjes aan krijgen we steeds meer een soort van routine. Weet zeker dat mijn dochtertje deze Eenhoorn super schattig zal vinden en ik zou haar er héél graag uit voorlezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.