Plasticsoep is troep, een informatief boek

Plasticsoep is troep Is een informatief boekje wat aansluit bij de lesmethode estafette AVIM6. Plasticsoep is troep geeft een beeld van het grote plastic probleem. Wat is nou eigenlijk plasticsoep? Hoe is die soep ontstaan? Hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen en hoe pakken we dit probleem aan. Een ding is zeker, het is tijd voor ACTIE.

plasticsoep is troep

Mega veel plastic

Plasticsoep is troep geeft een goed beeld van hoe plastic in de natuur terecht komt. Bij sommige dingen sta je niet direct stil. Bijvoorbeeld de plasticsoep in Nederland, in de grachten.  In Plasticsoep is troep wordt dit heel goed duidelijk gemaakt wat de gevolgen zijn van feestjes langs de grachten, een ballon oplaten of wat een drukke stranddag voor vervuiling achterlaat. Er wordt ook aangeven hoe groot die plasticsoep gebieden zijn in de diverse zeeën en dat is echt enorm, soms wel een miljoen vierkante kilometer.

Dit boek Plasticsoep is troep bevat naast informatie ook leuke knutsel opdrachten, een proefje, wist je datjes, een quiz en een stukje om een spreekbeurt over plasticsoep te houden.

Aan het einde van het boek Plasticsoep is troep staan de organisaties die zich inzetten voor het plastic probleem. Je vindt ook acties die je zelf kan doen om plastic uit de natuur te houden.

World Cleanup Day

Tijdens het lezen kwam ook Bali voorbij en ik moest gelijk denken aan onze eerste vakantie naar Bali. Ik was toen 4 jaar. En zag voor het eerst veel plastic op het strand wat aangespoeld was. Er werd toen verteld over plasticsoep en hoe daar elke dag het strand schoon werd gemaakt door de mensen die aan het strand woonde. Later zijn we nog een keer geweest maar toen hebben we gelukkig minder aangespoeld plastic gezien. In Nederland wordt ook elk jaar het strand schoongemaakt tijdens World Cleanup Day. Dit jaar 19 september 2019 worden er weer veel acties op de diverse stranden gehouden. Ik vind dat je in Plasticsoep is troep veel informatie en goede ideeën krijgt om met plastic om te gaan.

Het boek is voor AVIM6, maar eigenlijk zouden kinderen van alle groepen dit boek Plasticsoep is troep moeten lezen om een goed beeld te krijgen wat plastic doet met de natuur en uiteindelijk ook voor ons. Ik zeg: ACTIE!

Specificaties Plasticsoep is troep

Uitgever: Zwijsen Uitgeverij | Auteur: Annemarie van den Brink | Nederlands | 9789048733590  | mei 2018 | 43 pagina’s | AVI M6 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

plasticsoep is troep
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.