De TikTok party – een vierde deel van Annet Jacobs

Toen ik in de brochure zag dat ‘De TikTok party’ zou verschijnen, wist ik meteen dat deze weer op ons wensenlijstje zou komen! Want mijn oudste dochter heeft de eerste 3 delen ook al gelezen, en vindt dit een geweldige serie. Dit vierde deel gaat opnieuw over TikTok, maar ook over vriendschap, teleurstellingen én een feest met influencers.

De TikTok party

Een feest voor je verjaardag: De TikTok party

Nikki reisde anderhalf jaar met haar ouders in een kampeerbusje door Europa. Vrienden maken is lastig als je overal maar een paar dagen bent. Weer terug in haar oude klas is alles anders. Nova zit op háár oude plek naast Yin. En dan denkt Yin ook nog dat Nikki op haar verjaardag de hele klas meeneemt naar een echte TikTok party. En dat zet ze meteen in de klassenapp! Nikki wil niemand teleurstellen. Maar hoe krijgt ze haar klasgenoten op een feest dat alleen voor influencers en bekende TikTokkers is?

liedjes

Het vierde deel in een succesvolle serie

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben fan van de boeken van Annet Jacobs. En niet alleen ik, ook mijn dochter. Zij is niet echt een lezer, maar deze boeken leest ze wel met plezier. En er zijn veel kinderen die deze boeken met plezier lezen. Vorig jaar ben ik op de Tina Dag geweest, en daar waren veel fans van de boeken van Annet Jacobs, haar boeken gingen daar als warme broodjes over de toonbank en ook handtekeningen werden er veel gezet in haar boeken. De TikTok party werd dus onder luid gejuich ontvangen in huis.

Waarom zijn deze boeken dan zo leuk? Dat heeft in mijn ogen verschillende redenen. De boeken sluiten ten eerste perfect aan op de belevingswereld van tieners van nu. TikTok is nog steeds populair onder de kinderen, en daar wordt in deze boeken mooi op ingespeeld. Maar het is meer: de boeken gaan ook over thema’s die kinderen in deze leeftijdsfase heel belangrijk vinden: vriendschap, loyaliteit, erbij willen horen. Je zoekt in deze fase toch naar wie je bent en waar je bij hoort.

4 delen serie

Makkelijk te lezen

Daarnaast zijn deze boeken ook ontzettend fijn en makkelijk om te lezen. De TikTok party zeker ook. Geen dikke pil, maar gewoon een leuk en spannend verhaal in zo’n 100 pagina’s. Bij lezen draait het er vooral om dat het leuk is, en voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen, zijn deze boeken perfect. Ze zijn niet te dik, het taalgebruik sluit goed aan op het niveau van de kinderen én de lay-out is speels en aantrekkelijk. Tussendoor staan bijvoorbeeld chats en info over de TikToks die zijn gemaakt. Dat leest snel en prettig. En het verhaal is ook lekker spannend, je zit er meteen in!

De TikTok party

Een herkenbaar thema

Zoals ik al eerder heb laten doorschemeren is vooral het thema in dit vierde deel ‘De TikTok party’ heel herkenbaar voor kinderen. Want je wil niets liever dan erbij horen, en hoe ver ga je dan om dat voor elkaar te krijgen? De hoofdpersoon Nikki wil niets liever dan gewoon weer haar oude plekje in de vriendengroep terugkrijgen, maar wanneer kinderen denken dat ze het voor elkaar kan krijgen dat de hele klas welkom is op een feest voor influencers (en dan ook nog eens allemaal volwassenen), dan durft ze niet te vertellen dat dit allemaal gebaseerd is op een misverstand.

En zo wordt het van kwaad tot erger. Als je dit leest zit je een beetje met een knoop in je maag, want hoe komt Nikki hier nu uit? En elke kans die ze krijgt om toch te vertellen dat het een misverstand is, durft ze niet te pakken, waardoor het uiteindelijk een gigantisch probleem is geworden. En als je wil lezen hoe dit afloopt, moet je toch echt zelf ‘De TikTok party’ lezen!

Ben je ook benieuwd naar de andere delen, of andere boeken van Annet Jacobs? Lees dan ook deze reviews:

De TikTok party

Specificaties ‘De TikTok party’

Auteur: Annet Jacobs | Uitgeverij: De Witte Leeuw | 9789493236882 | 22 november 2023 | 102 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.