Het Spiegelcircus, een magisch boek waar sterren het lot bepalen

Wat een geweldige ambiance heeft Het Spiegelcircus. Circus, tarot, astrologie, een betoverende cover en een waarschuwing in de flaptekst over clowns en bovennatuurlijke verschijnselen. Dit is toch een geweldige combinatie? De verwachtingen zijn dus hoog!

Het Spiegelcircus

Het Spiegelcircus samenvatting

Het Spiegelcircus heeft er alle schijn van een fantastische plek te zijn. Een plek waar je absoluut een kaartje voor móét kopen. Maar bij deze ben je gewaarschuwd: trap niet in de val en probeer deze plek niet te vinden.

Jesse is op zoek naar dat ene verbijsterende verhaal dat viraal zal gaan. Dan hoort hij over een betoverend circus in de bossen van Drenthe. Een circus dat je alleen kunt vinden tijdens een volle maan. Is dit zijn kans om door het te maken als videomaker? Het Spiegelcircus is het debuut van Suzanne Martin. Dit is een pseudoniem van twee ervaren verhalenvertellers. Ze nemen je mee in een wereld waar elke show een avontuur is. Naar een plek waar je nooit helemaal veilig bent.

Opgelet: dit boek bevat clowns, bovennatuurlijke verschijnselen en magie.

Auteur Suzanne Martin
Auteur Suzanne Martin

Tarot & sterrenbeelden

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in sterrenbeelden en ook de hele vibe van tarotkaarten vind ik gaaf. Dit geeft het Spiegelcircus een beetje een mysterieus gevoel. En daar hou ik van. Van mij had hier nog wel dieper op ingespeeld mogen worden. Het bleef nu redelijk aan de oppervlakte en dat vond ik jammer want dit thema is echt zo tof!

Wat ik erg leuk vind is dat dit boek deel vanuit een jonge videomaker word geschreven. Hij is druk bezig om te groeien op social media. Dit geeft het verhaal een moderne twist die jongere young adult lezers vast en zeker zal aanspreken.

Proloog blz. 7
Proloog blz, 7 uit Het Spiegelcircus

Voor wie is Het Spiegelcircus

Ik kan het niet echt terug vinden wat de doelgroep is van het Spiegelcircus. Maar ik zou het aanbevelen voor young adult lezers. Zeker als je houd van fantasy, maar liever geen ingewikkelde worldbuilding wilt. Het is een verhaal waar je zo instapt en dat je meeneemt op een onvergetelijk avontuur.

In de flaptekst wordt je geattendeerd dat dit boek clowns, bovennatuurlijke verschijnselen en magie bevat. En hoewel dit allemaal klopt vond ik het boek niet eng. Wel is het een lekker spannend verhaal waarvan ik benieuwd was hoe het zou aflopen.

Thema’s in dit boek

Het is nogal voor de hand liggend met een titel als Het Spiegelcircus. Maar dit boek speelt zich af een een circus. Een duister circus vol magie waarbij spiegels een zeer belangrijke rol spelen. Door de manier van schrijven waan je je echt in het circus. Ik kon er in gedachten doorheen lopen en zag het echt voor me. De beschrijving van de geur van popcorn past zo goed bij het circus, dat het hierdoor voor mij mij nog levendiger werd.

Zoals ik eerder al benoemde zijn tarot en astrologie ook thema’s in dit boek. Thema’s die nog eens extra bijdrage aan geheimzinnige sfeer van dit verhaal en beide een rol hebben in het verhaal.

En ook social media speelt een grote rol in Het Spiegelcircus en hierdoor is het direct een zeer eigentijds verhaal. Juist door dit soort herkenbare thema’s ligt de fantasie wereld van het Spiegelcircus heel dicht naast onze wereld. En ik hou van dat schemergebied, waarin een verhaal zich kan afspelen. En daar maakt dit verhaal zeer goed gebruik van.

Oehh en wat ook nog een tof detail is; het verhaal speelt zicht af in Drenthe. Erg leuk dat dit spannende Spiegelcircus dus gewoon in ons eigen land staat. Op de een of andere manier voelt het verhaal hierdoor toch meteen een stuk dichterbij!

Het Spiegelcircus
Jesse blz. 27 uit Het Spiegelcircus

Wat vind ik van Het Spiegelcircus?

Zoals ik in het begin van mijn review al aangaf waren de verwachtingen voor dit boek erg hoog. Heeft het Spiegelcircus deze waar kunnen maken? Voor mij niet helemaal jammer genoeg. Dit betekend overigens niet dat ik het boek niet leuk vond. Het was spannend en ik heb me echt het hele boek afgevraagd hoe het zou aflopen. Het was dan ook totaal niet voorspelbaar.

Toch heb ik het gevoel dat ik wat miste. Ik lees vaak dark fantasy dus van mij mag een verhaal echt wel flink wat spanning en zelfs een duister randje hebben. Ik had verwacht dat dit door de clowns wel zo zou zijn, want normaal krijg ik hier echt de kriebels van. En hoewel ze echt wel voor spanning zorgde vond ik ze gewoon niet zo griezelig. Het had van mij dus nog wel wat enger gemogen. Maar juist doordat dit niet het geval is maakt dat dit boek geschikt is voor de wat jongere young adult lezer. Voor mij dus misschien niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar evengoed wel een leuk verhaal. Dat zeker tegen het einde echt nog wel even flink spannend werd.

Let op: Misschien dat het je op de foto is opgevallen dat ik een paperback editie van Het Spiegelcircus heb. Dit komt doordat ik een leesproef heb. Het is goed om te weten dat de uiteindelijke versie een hardcover zal zijn!

Het Spiegelcircus
Mei blz. 101 uit Het Spiegelcircus

Leestips passend bij Het Spiegelcircus

Lees je graag spannende young adult boeken? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties van Het Spiegelcircus

Auteur: Suzanne Martin | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Oorspronkelijke release datum: 3 juni 2024 | 250 pagina’s | 9789493265790 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgever Dutch Venture Publishing of klik hier voor Bol *

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.