Kringloopwinkel Hebbus – de gouden postzegel. Een spannend avontuur!

Rondstruinen in een kringloopwinkel is voor veel mensen een fijn uitje. En dat je dan iets tegenkomt en denkt: hebbus! Een leukere naam voor een kringloopwinkel is er toch zeker niet? En het is een leuk idee voor een boekenserie. Kringloopwinkel Hebbus is een serie voor jonge lezers vanaf 8 jaar. Het gaat over het meisje Fay en haar familie. Zij zijn de trotse eigenaars van een kringloopwinkel, en ze mogen er ook nog eens wonen. Alhoewel dat eigenlijk meer noodgedwongen is vanwege een groot geldprobleem. Na de vondst van een bijzondere gouden postzegel ontvouwt zich een heel spannend avontuur. Zouden Fay en haar familie de kringloopwinkel én postzegel kunnen houden?

hoofd

Kringloopwinkel Hebbus

De gouden postzegel is het tweede deel in de boekenserie van Kringloopwinkel Hebbus. Het eerste deel ging over het raadsel van mevrouw Parel. Want er is altijd wel wat te beleven in de kringloopwinkel! Fay en haar vriend Joppe vinden niets fijner dan een beetje rondhangen in de winkel. En zeker in de vakantie is er altijd wat te doen of bekijken. Zo vindt Joppe tijdens zijn zoektocht naar een spreekbeurtonderwerp een bijzondere oude brief. Met een gouden postzegel, vol mooie versieringen. Ook de vader van Fay is onder de indruk!

Maar er is ook nog iemand anders op het spoor van de postzegel gekomen. En hij wil de postzegel koste wat kost hebben. Er is zelfs een inbraak in de winkel waar Fay en haar familie op dat moment liggen te slapen. Fay en Joppe zijn gelukkig dappere kinderen, die een plan bedenken om de dief te ontmaskeren. Maar een klein probleem is wel dat de dief nu weet dat ze in de kringloopwinkel wonen! Iedereen maakt zich zorgen over het voortbestaan van kringloopwinkel Hebbus.

Spannend avontuur

De gouden postzegel is een vlot leesbaar avontuur. Over twee dappere vrienden, en de kleurrijke familie en medewerkers van kringloopwinkel Hebbus. Kunnen ze erachter komen waarom de dief de postzegel zo graag wil hebben? Hoeveel zou het eigenlijk waard zijn? Als de postzegel ook nog eens kwijtraakt, is het maar de vraag of het nog goedkomt. Gelukkig is er de oplettende Joppe die een wel heel toevallige ontdekking doet!

Een avontuur over vriendschap, samenwerken en vindingrijkheid.  Het boek is geschreven en geïllustreerd door Joke Eikenaar. Zij is ook bekend van bijvoorbeeld de mooie boeken Zo trots als een pauw en Op zoek naar het begin. Met kringloopwinkel Hebbus heeft de schrijfster een leuke nieuwe boekenserie gestart. En aangezien er achter al die spullen vaak mooie verhalen schuilgaan, kunnen we vast nog meer avonturen verwachten.

Wie wil er niet net als Joppe en Fay lekker spelen in en rond de kringloopwinkel? Ze hebben het erg leuk met elkaar. Zouden ze misschien ook een klein beetje verliefd zijn? Joppe doet een grappige poging voor een lief gedicht:

kringloopwinkel hebbus gedicht

We zijn benieuwd naar een volgend avontuur van de twee vrienden! Kijk hier voor meer achtergrondinformatie over de schrijfster/illustrator, en hoe de serie over Kringloopwinkel Hebbus is ontstaan.

Specificaties Kringloopwinkel Hebbus – de gouden postzegel

Auteur en illustrator: Joke Eikenaar | Uitgeverij De Vier Windstreken | 9789051167993 | april 2021 | 125 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.