Mijn vaders draak – een klassieker in een nieuw jasje

Mijn vaders draak is een Amerikaanse klassieker. Ik had er nog nooit van gehoord, dus was wel benieuwd toen ik hoorde dat deze klassieker nu als prentenboek is uitgebracht. En wat is dit een leuk boek zeg! Ik weet zeker dat hier heel veel kinderen opnieuw van zullen gaan genieten.

mijn vaders draak

Het verhaal over mijn vaders draak

De verteller in ‘Mijn vaders draak’ is een jongetje, dat vertelt over de belevenissen van zijn vader (Elmer), toen hij nog een kind was. Elmer ontmoet een oude kat en geeft hem iets te eten. Dan ontdekt hij dat de kat kan praten! Hij bespreekt met de kat dat hij later graag eens zou willen vliegen, en daar weet de kat wel een oplossing voor! Hij kent een plek, genaamd Wild Eiland. Daar zit een jonge draak. Die wordt gevangen gehouden door een groep jungledieren, die hem mishandelen en als taxi gebruiken om de rivier over te steken. Zijn vader gaat op reis om de draak te redden. En onderweg maakt hij van alles mee!

Een Amerikaanse klassieker

Ik vind het altijd leuk om in een boek wat achtergrondinformatie te lezen over het ontstaan van het verhaal of de schrijver van het boek. In ‘Mijn vaders draak’ staat er achterin zo’n stukje. Daaruit leerde ik dat het boek een echte Amerikaanse klassieker is, uitgebracht in 1948 onder de naam ‘My father’s dragon’. Miljoenen kinderen over de hele wereld zijn met dit boek opgegroeid en kennen dit verhaal. Het is geschreven door Ruth Stiles Gannett en haar stiefmoeder heeft de illustraties gemaakt.

In dit boek kun je de originele illustraties vinden, maar deze uitgave is ook verrijkt met nieuwe illustraties van de Spaanse illustrator Helen Pérez Garcia. Deze informatie heb ik eerst gelezen voordat ik aan het boek begon. En dat zorgt meteen voor een hoop nieuwsgierigheid en zorgt ervoor dat je het verhaal wel door andere ogen bekijkt.

Een terechte klassieker

Wat is dit een leuk en verrassend verhaal zeg! Echt heel grappig en origineel. Ik kan met voorstellen dan kinderen gek zijn op dit avontuurlijke en een beetje rare verhaal. Mijn vaders draak is vooral een verhaal over dapper zijn, dingen durven en vindingrijk zijn. Hoe lastig de situatie ook is, Elmer verzint elke keer wel weer iets om uit de problemen te raken. Soms is het een beetje spannend, maar Elmer weet het elke keer op een grappige manier op te lossen.

Ik denk ook dat ik het in de klas heel goed kan gebruiken, want er zitten veel aanknopingspunten in voor ‘rekenmomentjes‘. Door het hele boek komen er veel getallen voor, die dan weer een leuke insteek zijn voor een les over tellen. Ik vind dit echt een heel leuk boek, en snap dus ook wel dat dit een klassieker is geworden. En met dit nieuwe jasje, kan het boek nog vele jaren mee en nog veel meer kinderen blij maken!

Specificaties Mijn vaders draak

Auteur: Ruth Stiles Gannett | Illustraties: Ruth Chrisman Gannett & Helen Perez Garcia | Vertaling: Astrid Staartjes | Uitgever: Baeckens books | 9789464290851 | oktober 2021 | 56 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.