Prentenboek zaterdag een zoekboek zonder woorden

Vandaag is het zaterdag. Een zaterdag in de zomer ziet er anders uit dan een zaterdag in de winter. En zelfs in dezelfde straat wonend heeft iedereen een andere invulling van dezelfde zaterdag. Saskia Halfmouw schreef geen boek, zij illustreerde een prentenboek zaterdag. Een zoekboek zonder woorden kun je het ook noemen!

prentenboek zaterdag
prentenboek zaterdag

Prentenboek Zaterdag

In dit prentenboek zaterdag zonder woorden vind je 12 verschillende zaterdagprenten over een heel jaar. En dat zijn stuk voor stuk realistische invullingen voor deze dag van de week.

Op elke pagina staat een cowboy jongen, ontsnapte hond, jongen met een bal en een sprookjesfiguur. Kun jij ze vinden?

Van voetbalveld tot de kerstmarkt

De eerste dubbele prentenplaat in het prentenboek zaterdag is op het voetbalveld. De loslopende hond en klein duimpje zijn snel gevonden.

De tweede zaterdag staat in het teken van een marktplein. Hier valt de cowboy goed op maar ook nog andere dingen als een meisje met groen haar en een vissenhandtas. Zou het een zeemeermin zijn?

De derde zaterdag is in de supermarkt. 4 honden netjes aan de lijn en 1 is onstnapt, ik zie hem wel hoor! Kun jij pinokkio ook vinden? En zie je ook de papa die jongleert met sinasappels? Er is zoveel te zien!

zoekplaat markt

Zoveel te zien

Natuurlijk zijn er ook nog zaterdagen die over het zwembad gaan of de bibliotheek en op het strand in het prentenboek zaterdag. Kijk daar is die dame met het groene haar weer! Ja ze is echt een zeemeermin.  Hoeveel bolletjes ijs eet de cowboy?

Er is ook een zaterdag over de herfst, lekker spelen in het bos. Ik zie paarden, paddenstoelen, roodkapje! wat leuk.

Op de rommelmarkt prikt doornroosje zich aan het spinnenwiel en in het museum leren we alles over dino’s.

De laatste dubbele prent in het prentenboek zaterdag, gaat over de kerstmarkt. Zou de kerstman ergens zijn? Of Rudolph het rendier. Zie ik daar het meisje met de zwavelstokjes zitten?

Geen saaie dagen

Geen enkele zaterdag is saai te noemen. En met zoveel te zien heeft het prentenboek zaterdag ook eigenlijk geen woorden nodig. Mama en papa kunnen hun eigen verhaal vertellen! Of misschien kan je kind zelf wel een verhaal vertellen bij deze leuke prenten!

Wij vinden prentenboek zaterdag een leuk zoekboek zonder woorden! Het zoeken naar de sprookjesfiguren is voor peuters nog wat lastig, maar die vinden de loslopende hond weer erg leuk om te zoeken. Het boek spreekt goed de verbeelding aan en het is super leuk om te kijken wat andere mensen nou doen op een zaterdag!

Specificaties prentenboek Zaterdag

Auteur: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025873776 | 32 pagina’s | januari 2018 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

zoekboek op het strand
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.