De reis van Grote Panda en Kleine Draak, een inspiratiebron

Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In het nieuwe boek De reis van Grote Panda en Kleine Draak gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. Zullen ze ooit terugkeren naar hun tempel? Schrijver en kunstenaar James Norbury is voor dit boek wederom geïnspireerd door boeddhistische filosofie en spiritualiteit.

Lopen, klimmen en varen

In De reis van Grote Panda en Kleine Draak verlaten Grote Panda en Kleine Draak hun huis om op reis te gaan. Ze komen keer op keer allerlei lastige situaties tegen zoals verlies, slecht weer, honger hebben en verdwaald raken. Kleine Draak vindt dat erg lastig, maar dankzij de lieve wijze Grote Panda kan Kleine Draak ermee om gaan. En ervan leren. Zo reizen ze steeds verder en beleven avonturen zoals het bouwen van een vlot. Op een gegeven moment is het tijd dat Kleine Draak even op eigen benen staat, maar na een inzicht komt Grote Panda weer tevoorschijn. Op hun reis komen ze gelukkig ook hele mooie dingen tegen zoals een oerwoud met reusachtige planten met bloemen.

De reis van Grote Panda

De reis van Grote Panda en Kleine Draak is inspirerend

In De reis van Grote Panda en Kleine Draak kwamen voor mij veel herkenbare situaties voor. Niet zozeer de avonturen zoals op een vlot zitten, maar de interne worsteling van Kleine Draak. Zo voelt Kleine Draak zich soms niet compleet, ondanks de prachtige natuur, en is loslaten lastig. Steeds volgend op moeilijkheden volgt wijsheid. Zo kan imperfectie ook iets moois opleveren. En als iets niet te veranderen is, kan aanvaarding helpen. En bij vervelende gevoelens is opmerkzaamheid belangrijk. Al die wijsheden weten we deels vaak wel, maar de manier waarop het boek het brengt kan toch net dat duwtje geven om het te integreren in je eigen leven. Zeker omdat het boek De reis van Grote Panda zo lief en niet oordelend is. Dan zijn dingen soms makkelijker aan te nemen dan dat iemand het tegen je zegt.

De reis van Grote Panda

Hoop en troost

De reis van Grote Panda en Kleine Draak is net als het eerste boek weer inspirerend. Het zit boordevol belangrijke menselijke vaardigheden zoals dankbaarheid en veerkracht. De tekeningen zijn prachtig. Zowel de tekst als illustraties staan vaak symbool voor veel meer dan het letterlijke. Reizen kan bijvoorbeeld ook een spirituele reis zijn. En een rotsblok kan ook een intern obstakel zijn. Los van alle betekenis is het gewoon een mooi verhaal en fijn om te lezen. Omdat het nu één verhaal is, leest het lekker weg. Het eerste boek was opgedeeld in seizoenen en was meer fragmentarisch. Maar beide boeken zijn een aanrader. De zon, de zee en de sterren is trouwens ook een mooi geïllustreerd citatenboek. Zulke boeken brengen iets liefdevols in je dag.

Het is mijn oprechte hoop dat dit verhaal je hart aanspreekt en dat je, als je iets herkent in de worsteling van Kleine Draak, misschien troost vindt in de gedachte dat verandering mogelijk is, ook al is het een beetje eng, en met geduld tot betere dingen kan leiden.

James Norbury

Specificaties De reis van Grote Panda en Kleine Draak

Auteur en illustrator: James Norbury | Vertaler: Ariane Schluter | Fontaine Uitgevers | Oktober 2022 | 9789464041958 | 160 pagina´s | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Kijk hier voor Reis Inspiratie Tips

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De reis van Grote Panda
Footer 8 met bol verwijzing
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.