Dit is … natuur! – een verwonderboek over de natuur

Ik vind natuur een heerlijk en veelzijdig onderwerp om in de klas te behandelen. Maar… wat is natuur nu eigenlijk? Dat is best lastig om even snel aan kinderen uit te leggen. In ‘Dit is … natuur!’ gaat de schrijfster op dit vraagstuk in. En dan zie je hoe groots de natuur eigenlijk is!

Dit is natuur

Wat is natuur? Dit is … natuur!

Iedereen heeft het altijd over natuur. Maar wat is natuur nou eigenlijk? Op die vraag geeft Kim Merel antwoord in dit prentenboek. Natuur zie je in de stad en vanuit het heelal. Het is overal op de wereld: op het land, in het water en in de lucht. Je kunt het zien… maar soms ook niet, omdat het zo verschrikkelijk klein is. Maar het is er wel. Het bestaat in de kou en in de warmte, in alle seizoenen. En zelf ben je er ook een stukje van. Ga in dit boek mee op reis en ontdek de natuur!

Een prachtig nieuw boek van Kim Merel

Een tijd geleden heb ik een prachtig boek mogen reviewen. Dit was het boek ‘Ik vlieg! Met dieren in de lucht‘ Dit boek was het debuut van Kim Veenman, onder die naam verscheen haar eerste boek. Echt zo’n mooi boek! En nu ze een nieuw boek heeft uitgebracht, was ik daar natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar! Kim Merel is namelijk bioloog, en schrijft en illustreert al jaren voor onder meer de tijdschriften Roots Magazine en National Geographic Junior. Voor haar is natuur echt een passie, en ze wil dit met iedereen delen. En dat is wat ze met dit boek zeker doet!

insecten

Biologie voor beginners

Op dit moment ben ik in mijn kleuterklas volop bezig met het thema kriebelbeestjes. Een fantastisch thema, en je ziet gewoon hoe kinderen hiervan genieten. Ze hebben geen angst voor kleine beestjes (iets waar veel volwassenen een voorbeeld aan kunnen nemen) en verwonderen zich nog enorm over dingen die voor ons inmiddels heel gewoon zijn geworden. Ik denk dat het enorm belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al veel leren over de natuur, zodat ze later als ze groot zijn, hier veel meer begrip van én respect voor hebben.

En dit toffe boek levert hier een enorme bijdrage aan! Op een hele eenvoudige manier worden dingen uitgelegd, aangevuld met leuke weetjes. En opnieuw zijn de illustraties weer prachtig! Soms moet je even goed kijken of het nu eigenlijk een tekening is, of misschien toch een foto. Zo’n mooi boek verdient weer een mooi plekje in mijn klas. En ik ben nu al benieuwd naar het volgende boek van Kim Merel: ik ben fan!

Specificaties ‘Dit is … natuur!’

Auteur en illustraties: Kim Merel | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713609 | 19 april 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zelfbeeld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.