Luuk en Lotje & Waar is de kerstman, 2 feestelijke kerstboeken

De kerstboom staat al een weekje klaar. De zelfgemaakte kerstsokken hangen aan de schoorsteen, maar de cadeautjes die heb ik net pas neergelegd. Het zijn er heel veel want alle gastkindjes krijgen ook altijd van mij en in januari starten er 4 nieuwe kindjes, die deze week komen wennen. Ook voor hun ligt er een cadeau klaar. Er ontstond een klein gesprek met dochterlief. Krijg je nu een cadeau van de kerstman of van familie? Luuk en Lotje & Waar is de kerstman, 2 feestelijke kerstboeken bespreek ik in deze blog.

hoofd Luuk en Lotje & Waar is de kerstman

Krijg je een cadeau van de kerstman of van familie?

Vorig jaar kreeg ze van ons in de adventskalender al veel kleine cadeautjes en onder de boom lagen ook de nodige grotere cadeautjes klaar. Maar op eerste kerstdagochtend stond daar opeens een heel groot cadeau in de woonkamer. Een grotere fiets! Dat vond ze natuurlijk helemaal geweldig en iedereen die het hoorde wilde vertelde ze dat ze van de kerstman een nieuwe fiets had gekregen. Net zoals dat kindje uit die film. (Titel weet ik even niet meer).

Dit jaar kreeg ze van Sinterklaas een nieuwe fiets, want wij wilden niet dat ze de gedachte krijgt dat ze elk jaar van de kerstman een nieuwe fiets krijgt. Daarbij was de oude echt te klein aan het worden. Dochterlief begon zich dus af te vragen welk cadeau ze zou gaan krijgen van de Kerstman dit jaar.

Welk cadeau van de Kerstman; Luuk en Lotje & Waar is de kerstman, 2 feestelijke kerstboeken?

Ja dat begon ik mij spontaan ook af te vragen Welk cadeau van de Kerstman geven wij dit jaar? Gelukkig heb ik genoeg inspiratie en is iets nuttigs als nieuwe schoenen natuurlijk ook een gaaf cadeau van de kerstman. Dus dat zal wel goed komen, alleen kan ze dan niet mee gaan passen van te voren. Speelgoed heeft ze in elk geval genoeg gehad!

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie de cadeaus met de kerstdagen communiceren aan de kinderen. Krijgen de kinderen de cadeaus van de kerstman? Of leggen jullie ook al de cadeaus gezellig neer onder de kerstboom? Of maken jullie hier misschien een mix in?

Ik heb in elk geval nog twee leuke boeken voor jullie van uitgeverij Clavis waarbij de nadruk bij de een op de kerstman ligt en bij de ander op het kerstfeest met familie en cadeaus ligt; Luuk en Lotje & Waar is de kerstman, 2 feestelijke kerstboeken.

luuk en lotje & waar is de kerstman
luuk en lotje & waar is de kerstman

Waar is de Kerstman?

waar is de kerstman

Waar is de kerstman een superschattig geluiden en zoekboek in 1. Op een leuke manier zoeken de kinderen samen met het muisje naar de kerstman. De nacht begon muisstil maar muisje vindt ook allemaal geluiden knopjes!

Anders dan andere geluidenboekjes van Clavis omdat het formaat groter is, en je naast de geluiden ook de leuk uitgesneden flapjes hebt.

luuk en lotje & waar is de kerstman

Gelukkig komt daar de Kerstman in zijn arrenslee aan met Rudolph voorop! Volgeladen met cadeautjes voor alle dieren die we in het boek tegenkwamen.

De geluidenknopjes liggen verzonken in de pagina en je kunt via een aan en uitknop achterop de geluiden aan of uit zetten 😉 Fijn als je even rustig wilt. Al zijn de geluiden niet storend en ook niet erg hard!

Specificaties Waar is de kerstman

Uitgeverij: Clavis | Auteur:  Marion Billet | 9789044834499 | 16 pagina’s | oktober 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Verder met deel 2 van luuk en lotje & waar is de kerstman?

Luuk en Lotje het is kerst

Het is bijna kerstmis en de tweeling Luuk en Lotje vragen zich af wanneer de kerstboom opgetuigd gaat worden. Ze zoeken een mooie boom uit in de tuin en mogen hem versieren. Mama helpt mee met de lichtjes en papa doet de ballen hoog in de boom. Maar de boom is nog te kaal! Daar weet mama wel wat op. Ze gaan gezellig kerstkoekjes bakken.

luuk en lotje het is kerst

Al snel is de boom prachtig versierd en hij ruikt heerlijk naar vers gebakken koekjes.

Op kerstdag komen opa en oma en die nemen cadeautjes mee. Ze kleden zich mooi aan en er wordt lekker gegeten. Luuk en Lotje hebben voor elkaar ook nog een cadeautje. Hun eigen knuffel en pop geven ze aan elkaar.

luuk en lotje & waar is de kerstman

Een super lief boek over kerstmis en familie van een tweeling. Van Luuk en Lotje zijn al meerdere boeken uitgebracht. Prachtige illustraties die prettig zijn voor kinderen om naar te kijken. Voor Luuk en Lotje zit er geen cadeau van de kerstman bij. Zij krijgen alleen cadeautjes van papa/mama opa/oma en elkaar.

Specificaties luuk en lotje

Uitgeverij: Clavis |Auteur: Ruth Wielockx |  9789044834222 | 32 pagina’s | oktober 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Luuk en lotje & waar is de kerstman zijn beide erg leuke boeken om als cadeau van de kerstman of van familie te krijgen 😉

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.