Wie eet wat? Een interactief boekje

Wat eet de kikker in de tuin? Of het varken op de boerderij? Wat eet de beer in het bos? Verschuif de vakjes en ontdek alles over het eetgedrag en het woongebied van 36 dieren. Wie eet wat? Een interactief boekje!

wie eet wat?

Wie eet wat? Een interactief boekje

Bij het doorbladeren van het boek “Wie eet wat?”, terwijl ik wacht totdat mijn zoontje bij me komt zitten, zie ik een plaatje van een leeuw. Achter het schuifje zit een gazelle en ik moest ineens denken aan het nieuws dat ik een paar weken geleden op de radio hoorde. In een dierenpark ergens in Nederland waren bezoekers, waaronder ook kinderen, er getuige van hoe een beer een wolf aan het verslinden was. Oké, het is de natuur, maar ik moet er even niet aan denken. Ik vergeet het al gauw door de vrolijke tekeningen in dit boek.

Herkenbaar

wie eet wat?
wie eet wat?

Bij het hoofdstukje “In huis”, zien we meteen een bekende. Wij hebben zelf katten en mijn zoontje van bijna 2 jaar vindt het heel leuk om ze eten te geven. Heel vakkundig gaat hij dan te werk. Ik weeg de brokjes van tevoren af, omdat één van de katten een speciaal dieet volgt. Samen met mijn zoontje verdeel ik het dan over de bakjes. Alsof hij de brokjes allemaal na heeft geteld, pakt hij er een paar uit het ene bakje en stopt ze in het bakje ernaast. Het plaatje met het blikje vis in “Wie eet wat?” klopt in ons geval dus niet, maar dat geeft niet, zo leert hij dat niet iedere kat hetzelfde eet.

Iets nieuws

Zelf leer ik ook nog wat. Ooit van een scarabee gehoord? Ik niet. Ik vind het op een vlieg lijken op het plaatje in “Wie eet wat?”, maar toch zoek ik het even op. Via dat kom ik uit op een oud Egyptisch voorwerp?? Na verder te lezen dan mijn neus lang is, zie ik dat de scarabee een mestkever is die in de Egyptische mythologie als heilig werd beschouwd. Daarom zie je ze terug in voorwerpen. Toen ik de afbeelding zag, herkende ik ineens een souvenir wat ik ooit van een familielid kreeg (dat ik tot nu toe niet als mestkever – en zeker niet in het plaatje van dit boek – had herkend)!

Hoe?

Kinderen leren in “Wie eet wat?” ook meer dan alleen maar wat dieren eten, namelijk ook hoe sommige dieren eten. Ik probeer mijn zoontje voor te doen hoe het er ongeveer uit moet zien wanneer de kikker een vliegje uit de lucht vangt met z’n tong. Ja, ik grijp mijn kansen nu het nog kan. Over een jaar of 13 is het uit met deze pret denk ik 😉 Gelukkig neemt hij me niet serieus en word ik schaterend uitgelachen. Mijn demonstratie beperkt zich overigens wel tot de kikker. En ik hoop eerlijk gezegd dat mijn zoontje zelf ook de uilen-actie niet gaat uitproberen!

Specificaties Wie eet wat?

Auteur: Stéphanie Babin | Illustraties: Kiko | Uitgeverij: Oogappel | 12 pagina’s | 9789002266065 | juni 2018 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.