Manifesteren – een boek met 7 stappen om je mooiste leven te leven

Je hoort tegenwoordig heel vaak over manifesteren. Roxie Nafousi schreef er ook een boek over. Om specifiek te zijn een boek met 7 stappen om je mooiste leven te leven. Ik was nieuwsgierig. Als christen sta ik er wat sceptisch in. Dit omdat ik geloof dat God al lang weet hoe mijn leven zal zijn. Dat ik alleen Zijn weg hoef te gaan om een voor mij goed en fijn leven te leven. Maar wat als dit samen kan met manifesteren? Want natuurlijk heb ik zelf ook dromen en wensen over mijn leven. Kan dat samen naast elkaar bestaan? Ik wil dat graag ontdekken en ik neem jou mee.

Manifesteren

Manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven.

Manifesteren bestaat uit een inleiding, 7 hoofdstukken en een epiloog. Elke stap beslaat 1 hoofdstuk. Het ene iets langer dan het andere. Hoewel je er een aantal dingen kunt invullen, kun je het ook heel goed gebruiken zonder alles in te vullen of het invullen in een apart schriftje te doen. Daarnaast is er nog een hoofdstuk gewijd aan zelfliefde ontwikkelen en toepassen. De stappen zijn eigenlijk vrij logisch.

  1. Maak helder wat je wilt bereiken
  2. Laat angst en twijfel los
  3. Stroomlijn je gedrag
  4. Laat je niet uit het veld slaan
  5. Omarm dankbaarheid (zonder kanttekeningen)
  6. Zet jaloezie om in inspiratie
  7. Vertrouw op het universum

Elk hoofdstuk uit manifesteren ligt de stappen toe en werkt deze uit. Aan de hand van de vragen tussendoor kun je de stappen al toepassen op je eigen leven. Bijvoorbeeld om al je toekomstige zelf te zijn. Wat is jouw beeld van hoe jij wilt zijn, als alles mogelijk is? Zie het voor je, maak een moodboard en wees deze persoon. In het kort dan natuurlijk, want het boek legt het nog veel duidelijker en beter uit dan dit ene zinnetje. Een leesboek voor zelfontwikkeling met een aantal opdrachten om te doen.

Wat is manifesteren?

In de inleiding van het boek wordt uitgelegd wat manifesteren is, namelijk het vermogen om precies het leven te creëren dat je wilt. Het is het vermogen om alles waar je naar verlangt aan te trekken en de auteur van je eigen verhaal te worden. Het ziet eruit en voelt als magie, en jij bent de magiër. Je zorgt eigenlijk gewoon dat iets gebeurd. In de inleiding lees je hoe schrijfster Roxie dit voor haar eigen leven heeft gedaan en hoe dat heeft uitgepakt. Bijzonder om te lezen van waar ze kwam en wat er gebeurd is.

Zelfliefde

Wat vind ik al Christen ervan?

Zoals ik in de intro al vertelde ben ik Christen. Vanuit mijn geloof probeer ik te leven op de manier die God voor ogen heeft. Ik denk dat je dit met de meeste stappen uit manifesteren goed kunt verenigen, maar zeker niet alles. Dankbaarheid is in ons geloof ook een belangrijk punt, dankbaar zijn voor de kleine dingen. Voor de bloemen in het veld, de zon op je bol en de vrienden om je heen. Jaloezie is niet iets wat past bij ons geloof. Dat komt ook terug in de 10 geboden van Mozes, maar ook in de manier hoe Jezus dit samenvat ‘heb je naaste lief’ bijvoorbeeld. Vertrouwen op het universum is dan weer iets wat niet passend is, ik vertrouw op God en Zijn plan voor mij.

Daarbij wil ik ook aangeven dat ik hierin niet van mijn eigen krachten uit ga. Ik bid, vraag God om hulp en leg situaties voor. Zijn leiding vraag ik in het hele proces en wanneer mijn ideeën overeenstemmen met Zijn pad voor mij zal dit ook gebeuren. Ik ben ook geen magiër die mijn eigen leven bepaald. Ik geloof dat God mijn leven al heeft uitgestippeld. Er ligt zeg maar al een draaiboek klaar. Ik mag alleen zelf ontdekken wat dat leven is. Daarbij kun je een aantal van de stappen goed gebruiken, in combinatie met gebed. Maar met Zijn leiding en een beetje hulp vanuit de stappen komt Zijn pad wel duidelijker zichtbaar voor mij.

kleine dingen zien

Het boek in een keer lezen of herhaaldelijk pakken?

Laat ik voorop stellen dat je alle boeken in 1 keer uit kunt lezen, ook dit manifesteren. Toch zou ik je willen uitdagen dat niet te doen. Lees eerst eens stap 1. Ga daar mee aan de slag. Heb helder wat je wilt bereiken en probeer de opdrachten te doen. Laat je niet overweldigen, 7 stappen kan best veel klinken. Ben je zeker dat je stap 1 naar jouw behoefte hebt afgerond, ga dan verder naar stap 2. Doe dit zo bij alle stappen om zo je eigen weg te vinden. Pak eruit wat voor jou van toepassing is en wat bij jou past. Het is niet zo dat je alles precies 1 op 1 moet overnemen. We zijn allemaal verschillende mensen met verschillende behoeftes.

Manifesteren  achterkant

Specificaties manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven

Auteur: Roxie Nafoussi| Uitgeverij: Altamira | Vertaling: Leonie Hardeman | Eerste uitgave: september 2022 | Originele titel: Manifest | ISBN: 9789401305594 | 192 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.