Wolvenkinderen, een ode aan avonturen buiten met activiteiten

Wanneer zijn we als mens begonnen met bomen vervangen door schermen en modder door smartphones? Roosje Koninckx en Richard Van der Vieren delen hun liefde voor buiten in het prachtige boek van Wolvenkinderen. Het genieten van het buitenleven, een ondergaande zon, buiten eten met een flesje wijn erbij, marshmallows roosteren, door de modder rollen en op avontuur gaan. Mooie avonturen, aangename genietmomenten en ook de lekkerste recepten vind je onder andere terug in dit prachtige boek.

wolvenkinderen

Wolvenkinderen

“Wolvenkinderen” neemt je mee naar buiten. Naar een wereld die barst van spannende avonturen en verrassende gerechten. Dit boek viert het feest van de fantasie en de kunst van het koken. Dresscode: outdoors! Pak dit boek schaamteloos bij de hand en herontdek het wolvenkind in jezelf. En in elkaar. Want de wereld van kamperen en koken op een houtvuur ligt veel dichterbij dan je denkt.

Boekenkindje

Om heel eerlijk te zijn had ik van te voren niet helemaal bedacht wat ik van dit boek kon verwachten. Bij StoerLeesVoer vragen we meestal zelf boeken aan. Maar soms komt er ook een mailtje binnen van enthousiaste mensen over “hun” boekenkindje. Zo ook met Wolvenkinderen, de titel klinkt stoer en buitenleven is iets wat ik fijn vind. Maar ik werd vooral door het enthousiasme en liefde voor dit boek nieuwsgierig. En wat ben ik blij!

“Dit is namelijk een vuil verhaal, bijdehand tweedehands. Dit verhaal van Wolvenkinderen kun je voelen, proeven, ruiken en horen. Het is geen perfect verhaal want perfecte regels ga je er niet vinden. Het is een boek zonder begin en met een wijdopen einde. Elke letter staat open voor interpretatie, ieder stukje wit is een speelveld voor jouw verbeelding. Inspiratie ligt bij iedere pagina op de loer.”

– Dit is een kleine samenvatting van de inleiding, dat belooft veel goeds!

Wolvenkinderen in woord beeld

Wolvenkinderen is prachtig, inspirerend en een lust voor oog en ziel. De kaft is simpel gezegd wauw, wat is dit goed in beeld gevangen. Als content maker vang ik niet alleen woorden maar ook beelden, en van beide kan ik erg genieten. De fotografie van Richard Van der Vieren is gewoon prachtig. Hij weet een gevoel in zijn foto’s te vangen, een moment te pakken en in beeld om te zetten. En daar word ik heel blij van. Ik ben dan ook eerst door het boek gaan bladeren en heb me laten meenemen door het verhaal wat de foto’s vertellen.

Richard is een filmmaker en documenteerde jarenlang het leven van artiesten in de internationale muziekindustrie. Tussen het touren door kwam hij op de Baarbeekhoeve terecht. Een bioboerderij waar Roosje Koninckx de medebezielster is. Zo ontmoeten de twee elkaar en is dat de oerknal geweest voor dit prachtige boek van Wolvenkinderen.

Roosje is ook trainer, psychologe en mama van drie dochters. En weet samen met Richard perfect de woorden te vangen in dit boek Wolvenkinderen. Waar ik me eerst liet verleiden tot verdwalen in de foto’s, met zoveel plezier lees ik nu de woorden die dit boek rijk is! Wat is het leuk en goed geschreven! Vlot, met humor en lekker direct. Aangenaam beeldend. wat een gouden combinatie zijn Roosje en Richard. Niet alleen de ochtendstond heeft goud in de mond, dit boek ook!

Gebruiksaanwijzing

Wolvenkinderen bevat een gebruiksaanwijzing, of beter gezegd dus eigenlijk niet. Het boek is echt geschreven als inspiratie en je wordt gemotiveerd om je eigen verhaal te maken. In het boek hebben ze natuurlijk toegang tot de inspirerende natuur bij de Baarbeekhoeve. Maar een park is net zo goed te doen om buiten te zijn. Mis je ingrediënten uit de recepten? Top! Dat inspireert tot zelf iets bedenken. Dat is wat dit boek wil doen, de lezer prikkelen en aanzetten tot doen en leven buiten!

Bij het boek ontving ik ook een tof pakketje om zelf zeep te maken! Van die heerlijke troepvrije zeep die je naar eigen ‘smaak’ kan maken. Heel tof! het recept zie je hieronder op een filmpje.

Eigen avontuur

Ik ga op eigen avontuur in Wolvenkinderen. Eerst heb ik me laten leiden door de prachtige fotografie. Toen bleef ik hangen bij erg lekkere recepten en daarna heb ik me laten vangen door het voorwoord en “gebruiksaanwijzing”. Mijn oog valt daarna op kamperen in de tuin, iets wat mijn eigen dochter recentelijk heeft gevraagd. Ons buiten is een betonnen stadstuin met her en der planten. Maar ik snap helemaal wat het zo bijzonder maakt om daar te slapen. En ik heb dit boek nodig gehad tot het laatste duwtje, deze zomer gaan we kamperen in onze tuin! Want ook daar zijn nachtgeluiden van de dieren die in de nacht actief zijn. (en inmiddels ook weer het volk der studenten wat rondfietst met een lokroep doordrenkt van alcohol).

We hebben een mooi buitenhaardje en daar gaan we dan marshmallows in roosteren en smores maken. Ik krijg al helemaal zin om dit te gaan doen. Oh, en op bladzijde 70 staat een recept voor broodsperen! Dat wil ik al zo lang doen maar vergeet het steeds. De inspiratie voor zelf een rietje maken en lekker in de modder rollen zijn ook tof. En… eigenlijk inspireert elke bladzijde van Wolvenkinderen mij wel. Ik ga van voor naar achter, en weer terug. Het boek lees ik op de bank, in de tuin en mijn dochters slepen het mee in hun tuinhutje. Een onverwachte favoriet van 2021 voor ons!

Ho, wacht, niet wegslingeren, die speer! Omdat we niets en vooral niemand willen spiesen, gaan we je speer veel nuttiger gebruiken! Ok, je moet er misschien even voor naar de keuken, maar laat het licht uit. Dan is het daar net een grot!

blz 70
slagroom

Voor wie?

Dit boek Wolvenkinderen is voor degene die van lekkere recepten houdt, die puur en basic zijn. Het is ook voor mensen die meer met buiten in contact willen komen, of dit al zijn. Voor jong en oud, voor fotografie liefhebbers, maar ook voor woordenlezers. Voor vieze handen en modderige voeten en blije kinderen. Lekker wijntjes drinken bij een geroosterde maiskolf terwijl de kinderen met hun speren de mooiste verhalen maken, en af en toe een broodje roosteren ermee. Dat is nog eens multitasken. Het inspireert tot doen, maar leest ook heerlijk in huis. Er staat zoveel in, haal je eigen verhaal en inspiratie uit dit boek! En join the pack! De website en nieuwsbrief zijn een verlengstuk van het boek.

Specificaties Wolvenkinderen

Auteurs: Roosje Koninckx en Richard Van der Vieren | Fotografie: Richard Van der Vieren | Illustraties: Jade Klara | Uitgever: Ranger | Jaar van uitgave 2018 | 204 pagina’s | 9789090313849 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.