Op zoek naar antwoorden, een verhaal over innerlijke vrede

Het boek  “Op zoek naar antwoorden” neemt je mee op avontuur de Braziliaanse jungle in; een expeditie naar innerlijke vrede. Maar die vrede is er niet zomaar! Het is het verhaal van een gesjeesde Nederlandse zakenman die 40 dagen lang bij de Huni Kuin-stam een mysterieus ritueel met plantenmedicijnen ondergaat om zijn demonen onder ogen te zien.

op zoek naar antwoorden

Wie is Wiggert Meerman?

Wiggert Meerman is de auteur van Op zoek naar antwoorden. Een Brabander (1983) die na een moeilijke jeugd zijn uitlaatklep in de vechtsport vond. Het moest op welk vlak dan ook altijd beter, mooier en groter. Zijn drive zorgde voor een succesvolle baan. En later voor grootse plannen als ondernemer. Na het mislukken van zijn relatie én zijn onderneming is hij het contact met zichzelf helemaal kwijt. Terugdenkend aan een aantal verhelderende ayuhuasca-trips (het betekent in het Quichua “slingerplant van de ziel”.) Voelt hij tot in zijn tenen dat hij met plantenmedicijnen aan het echt terugvinden van zichzelf kan werken. Hij verkoopt zijn bedrijf en met de steun van zijn grote liefde vertrekt hij naar de Amazone.

op zoek naar antwoorden

Een indrukwekkend verhaal met een boodschap

De grote kracht van het ‘Op zoek naar antwoorden’ is dat het niet leest als een standaard boek over persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Dat verdient een pluim. Of toepasselijker…..een veer! Van te voren dacht ik de vergelijking te kunnen maken met tweetal cult over sjamanisme en plantmedicijnen; de boeken klassiekers “De lessen van Don Juan” en “De tweede machtsring”. Van antropoloog Carlos Castaneda die in Mexico een net zo’n wonderbaarlijke reis onderneemt om de geheime kennis van de Yaqui-sjamanen te doorgronden. In tegenstelling tot de vaak wetenschappelijke aanpak in de boeken van Carlos Castaneda is “Op zoek naar antwoorden” een spannend verhaal. Een jongensboek bijna, maar dan zonder de rituelen te verheerlijken. Een puur en openhartig boek over de strijders van goed en kwaad in jezelf.

Het boek ‘Op zoek naar antwoorden’ heeft een duidelijke structuur met twee delen en themahoofdstukken. Het eerste deel laat je kennismaken met Wiggert en je volgt hoe hij uiteindelijk in de heilige ruimte in de jungle terechtkomt waar hij 40 dagen elke dag lang zijn ziel zal reinigen. In het tweede deel zorgen flashbacks ervoor dat je wordt meegenomen in de ervaringen gedurende de trips. De hoofdstukken worden afgewisseld met passages uit het heden, het verleden en de lessen en inzichten na het ritueel. Het einde van het hoofdstuk bestaat uit een samenvatting van de les die is geleerd. In mijn ogen werkt dit perfect als naslagwerk. Een handige “note to self”!

Alles heeft zijn eigen tijd!

En zo ook in Op zoek naar antwoorden; Wiggert Meerman is drie jaar bezig geweest om het te schrijven. Dat merk je; het verhaal is zorgvuldig en met liefde op papier gezet. Als bonus krijg je een digitale jungle tour. Hoe leuk is het om te zien waar het verhaal zich heeft afgespeeld! Nu is 6 weken oerwoud niet voor iedereen weggelegd, maar ook daar is een oplossing voor. Met het gratis werkboek kun je aan de slag met de thema’s uit het boek denk aan vertrouwen, luisteren, zelfbeeld, vergeving en dankbaarheid.

Op zoek naar antwoorden heeft zijn weg (nog) niet naar het grote publiek gevonden, maar ik hoop dat dit door de succesvolle podcast Eindbazen van Wiggert en zijn vriend Michel Vos alsnog lukt. Ik heb er vertrouwen in dat het een succes wordt!

Op zoek naar antwoorden;koester de Amazone

Wat mij heeft geraakt in dit verhaal van Op zoek naar antwoorden, is dat er zoveel wijsheid bij de indianen en in de natuur zit. Het ecosysteem van de Amazone is van onschatbare waarde. Het wordt de indianen niet makkelijk gemaakt. Zij moeten vechten tegen een corrupte overheid en gehaaide multinationals om hun eeuwenoude manier van leven in stand te houden. Zij verliezen kostbare stukjes Amazone-woud.

Wiggert heeft de Tribe Leader Foundation opgezet om land op te kopen en terug te schenken aan de oorspronkelijke bewoners; dé mensen die er het beste mee om kunnen gaan. Daarnaast heeft de stam waar Wiggert is geweest voor het eerst elektriciteit gekregen door zonnepanelen te plaatsen.
Een deel van de opbrengsten van ‘Op zoek naar antwoorden’ gaat naar de Tribe Leader Foundation. Wil je ook je steentje bijdragen? Check dan de link onderaan dit blog!

op zoek naar antwoorden

Specificaties Op zoek naar antwoorden

Auteur: Wiggert Meerman | Redacteur: Bonnie Steenman | Uitgeverij Ara | November 2020 | 336 pagina’s | 9789083076805 | Meer informatie vind je hier

Meer weten?

Ik ben Emy, een 40-jarige bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Dit is mijn tweede blog en hopelijk niet de laatste voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag mini biebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

op zoek naar antwoorden
Footer1

Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.