“De gelukkigste man ter wereld” is Eddie Jaku!

Als Joodse jongen groeide Eddie Jaku op in het Duitse Leipzig, maar de oorlog veranderde zijn leven. Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt zegt hij toch de gelukkigste man ter wereld te zijn. Hoe kan dat?

de gelukkigste man voorkant

Beste nieuwe vriend

Zo begint Eddie Yaku zijn boek “De gelukkigste man ter wereld”. Door dit boek te lezen wordt jij zijn nieuwe vriend en hij de jouwe. Lees dit boek en je sluit voor altijd vriendschap met Eddie. Het is een aangrijpend verhaal die je mee neemt in het verhaal van Eddie. Een Joodse jongen die opgroeide in het Duitse Leipzig en die zijn vrienden zijn vijanden zag worden. Een ongelooflijk krachtig maar hartverscheurend verhaal uit de tweede wereld oorlog. Eddie “vertelt” zijn verhaal aan jou, zijn nieuwe vriend.

de gelukkigste man te wereld

Vol ongeloof lees ik het boek

Ik ken genoeg verhalen uit de tweede wereld oorlog, maar die van Eddie kende ik nog niet. De titel alleen al zorgde ervoor dat ik dit boek wilde lezen. Hoe kan je de gelukkigste man ter wereld zijn als je zoveel mee hebt gemaakt? Als je bent verraden door mensen waarvan jij dacht dat het je vrienden waren? Het intrigeerde mij. Dit boek wilde ik lezen. Maar wat een verhaal. Tijdens het lezen zat ik vol ongeloof.

“Hoe kunnen mensen elkaar dit aandoen?”

Eddie schrijft pakkend. Daardoor zie ik het, tijdens het lezen, als een film voor mij. Ik zie Eddie in elkaar geslagen worden. Ik zie de uitgemergelde lichamen achter elkaar aanlopen naar de fabriek. En ik zie ze met groepen bij elkaar liggen, terwijl de buitenste mensen dood vriezen. Wat een verhaal.

Een boek vol mooie uitspraken

Hoewel het een hartverscheurend verhaal is, is het ook een boek met heel mooie uitspraken. Eddie is heel sterk. Lichamelijk, maar zeker ook mentaal. En juist doordat hij mentaal zo sterk is, redt hij het. Ondanks alles blijft hij positief en dat zorgt ervoor dat hij de gelukkigste man ter wereld is. Een aantal uitspraken wil ik jullie niet onthouden!

“Vriendschap is de beste balsem voor de ziel”

“Als je dood bent, ben je dood, maar waar leven is, daar is hoop.”

“Door gewoon een beetje vriendelijk te zijn, kun je iemand van de wanhoop verlossen en een leven redden”

De gelukkigste man ter wereld

Eddie daagt je uit in de gelukkigste man ter wereld

Open en eerlijk is dit boek geschreven. Alle emoties en gedachtes staan in dit boek. Hij neemt je mee in de donkerste tijd van zijn leven, maar laat ook zien hoe hij toch doorgaat. In twee avonden heb ik dit boek uitgelezen. Het pakt je en je wil hem pas neerleggen nadat je het laatste woord hebt gelezen. Aan het einde daagt Eddie je uit. Probeer de dingen in je leven te waarderen en probeer elke dag gelukkig te zijn. Doe het voor je nieuwe vriend, Eddie. En ik heb er zeker een vriend bij. Eddie ga ik nooit meer vergeten.

Een man die de horror dingen in het kamp overleeft. Keer op keer tot op het bot vernederd wordt, maar er toch zo uitkomt. De hele wereld zou dit boek moeten lezen. Eddie laat met dit boek zien dat je ondanks alles toch voor geluk kan kiezen. De gelukkigste man ter wereld heeft een hoop ongelukkige dingen meegemaakt, maar koos toch elke keer weer voor geluk. Wat kies jij?

Specificaties De gelukkigste man ter wereld

Auteur: Eddie Jaku | Uitgever: Lev. | april 2020 | 224 pagina’s | 9789400513860 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Winnen De gelukkigste man ter wereld!

Omdat reviewer Joyce zo enthousiast is over dit boek en iedereen hetzelfde geluk gunt zoals Eddie Jaku zo mooi kan omschrijven, mogen we een exemplaar weggeven! Laat onder deze review een reactie achter wie jij ook graag gelukkig zou willen maken.

Wat mag je verder doen?

  • Een reactie op onze social media is lief en een extra winkans per reactie
  • Ons volgen op Social media is ook lief en een extra winkans per account dat je volgt
  • Tag je buddies op Social media en deel het bericht! Vergeet ons dan niet te taggen en dit zijn ook weer extra lootjes

Facebook StoerLeesVoer
Instagram StoerLeesVoer
Pinterest StoerLeesVoer
Twitter StoerLeesVoer

Winnaar is bekend gemaakt.

winnen
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

2 reacties

  1. Ik wilde altijd iedereen gelukkig maken, tot ik in een depressie kwam. Ik ben enorm aan mezelf gaan werken en nu probeer ik mezelf gelukkig te maken.

  2. Ik kan zelf wel een beetje geluk gebruiken nu ik al ruim een half jaar thuis zit door long covid. Dit boek lijkt me onwijs inspirerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.