Max Modderman – Vreemde eend : een kinderboek vol grappen

Max Modderman Vreemde eend is het nieuwe boek van Matt Stanton. Deel 7 alweer! Eerder lazen we al Max Modderman Superheld, een boek vol grappen en gekkigheid. Dus we waren benieuwd naar Vreemde eend, en dat blijkt precies zo’n leuk boek te zijn!

Max Modderman wordt geschreven en geïllustreerd door Matt Stanton. Deze Australische schrijver is ook in zijn eigen land erg populair. Zijn eerste boek kwam gelijk op nummer 1 uit in de bestsellerlijst. Hij heeft dus nu deel 7 geschreven, dus als je de boeken niet kent, kun je de andere delen ook nog lekker lezen. Elk deel staat op zichzelf, dus je hoeft ze niet van 1 naar 7 te lezen, dat kan door elkaar.

Vreemde eend

Max Modderman beleeft in Vreemde eend weer gekke avonturen. Hij ontmoet een eend, volgens hem een van de belangrijkste dieren ter wereld. Max zag deze eend toen hij een schoen uit de struiken ging halen, het eendje zat onder de struik. Volgens Max besloot de eend direct dat hij zijn ‘mamma’ zou worden. En zo zijn ze dikke vrienden geworden, waarbij de eend ook een goede adviseur is wanneer Max even niet weet wat hij moet doen.

En eigenlijk komt het door eend dat Max een bal in een boom gooit (…). Dat is een probleem, omdat Bibi zag dat Max hem er in gooide en vindt dat hij hem er uit moet halen. Maar met zijn hoogtevrees ziet Max dat niet zitten. Met nog meer vrienden erbij ontstaat er een discussie tussen Max en Bibi over wie wat durft en hun vrienden dagen hun uit tot een wedstrijd. Zij verzinnen uitdagingen voor Max en Bibi en wie er het meeste durft, is het dapperste.

Matt Stanton

Ik ga niet teveel verklappen over de wedstrijd, maar er komen gekke dingen voorbij. Bijvoorbeeld: wie durft er de vieze voet van vriend Sven te likken? En wie durft er in de Terrortoren van Doem en Dood in attractiepark Roetsjland? En ondertussen raakt eend ook nog kwijt en doen de ouders van Max Modderman ook wel erg vreemd.

Max Modderman is een snel boek, met veel fantasie en gekke situaties. De illustraties vind ik ook erg leuk. Ze zijn groot en simpel, en passen gewoon goed bij het verhaal. Leuke poppetjes ook om na te tekenen. Op de youtube pagina van Matt Stanton laat hij in verschillende video’s ook zien hoe je Max Modderman kan tekenen. Leuk om uit te proberen!


Specificaties Max Modderman – Vreemde eend

Auteur: Matt Stanton | Uitgever: HarperCollins | Vertaald door Angelique Verheijn | Juli 2021 | 9789402708479 | 250 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.