Meest begeerde CEO, een steamy roman van Annika Martin

Op z’n tijd vind ik het leuk om buiten mijn meest gangbare genres te lezen. Steamy feelgood is een guilty pleasure die ik op z’n tijd kan waarderen. Meest begeerde CEO speelt zich af in Manhattan, een geliefde plek voor mij. De ingrediënten lijken klassiek, de voorkant is voor veel mensen sexy en ik heb wel zin in wat steamy uurtjes. Kom maar op Annika Martin, ik ben klaar om kennis te maken met jouw wereld. Kleine warning: ik ga in op bepaalde expliciete inhoud van seksuele aard.

hoofd Meest begeerde CEO

Meest begeerde CEO

Wanneer Lizzie de opdracht krijgt om een telefonische wekservice te regelen voor de CEO van het bedrijf waarvoor ze werkt, stemt ze in. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, zo goed als onmogelijk. Geen enkele wekservice wil nog voor hem werken. Ze zijn Theo’s norse karakter allemaal meer dan beu. Maar Lizzie wil haar baan niet kwijt. Dus begint ze in het geheim zelf die telefoontjes te plegen. Elke dag om 4.30 uur belt ze de CEO hoogstpersoonlijk uit bed. En nee, op dat tijdstip is ze níét op haar best. Maar misschien is dat precies de reden waarom het op een bepaalde manier werkt tussen Lizzie en Theo.

En laat die bepaalde manier nou steamy hot en wild zijn… Elk onder hun eigen lakens vertellen ze elkaar hun geheimen, maar het enige geheim dat Theo niet kent, is dat de sexy vrouw die hem elke morgen wakker belt gewoon de assistente is met haar rommelige kledingstijl. En ze zal er alles aan doen om te voorkomen dat hij dat ontdekt – net zoals hij alles op alles zet om er wél achter te komen.

Meest begeerde CEO is het tweede deel in de grappige, romantische en sexy feelgoodserie Miljardairs van Manhattan door New York Times-bestsellerauteur Annika Martin. De boeken zijn los te lezen maar hebben wel karakters die in verschillende delen voorbij kunnen komen.

Deze CEO heeft een heleboel dirty talk up his sleeve…

Steamy feelgood

Ik ben benieuwd naar Meest begeerde CEO! In dit genre heb ik een grote verschuiving gezien. Eerst haalde ik wel eens Bouquet romannetjes voor een gulden (jaja kinders :)) bij de Zeeman. Meestal teleurstellend maar soms zat er een pareltje tussen. 99% van die boeken bevatten een woeste man die ontembaar blijkt (dankzij demonen uit zijn verleden) en een vrouw die opstandig en zelfstandig is. De karakters botsen maar trekken elkaar ook aan. Het begint vaak op een stormachtige avond, en eindigt met een huwelijk. En daar tussenin is seks, steamy seks waarin de man zich kwetsbaar voelt en de vrouw zich ongeremd voelt. Maar het huwelijk maakt het altijd goed dat de vrouw zich zo laat gaan.

Vrijheid van seksualiteit

Het feit dat het over vrije seksualiteit gaat lijkt vaak een reden om dat te compenseren met een vroom einde. En dat maakt dat veel van die boeken tot een after school special behoren. Een wat? Een after school special zijn films met een moraal. Vaak met keuzes van een hoofdpersoon die rebels zijn. Vervolgens worden de gevolgen in beeld gebracht, uiteraard zijn die gevolgen niet leuk. En uiteindelijk komt het vaak goed doordat het hoofdkarakter leert en goede keuzes maak. Goede keuzes als in maatschappelijk geaccepteerde dingen. Een verhaal met een moraal ingepakt in filmisch jasje.

Een paar jaar later was daar opeens de serie van 50 tinten. Totaal anders! Althans dat dacht ik. Ik wilde al gaan juichen want ik ben voor vrije keuzes in seks zolang deze gelijkwaardig is. Zowel een man als een vrouw moet vrij zijn om keuzes te maken en seks mag ook gewoon voor het plezier zijn. Ik had gehoopt op een boek waarin twee mensen genieten van de seks, maar helaas bleek de formule geheel gelijk aan die oudere boekjes. Ik ben benieuwd of Meest begeerde CEO anders gaat zijn!

Muziek uit het boek: Britney Spears – Gimmie More

Ik versus de rest

Meest begeerde CEO volgt geheel dezelfde paden als hierboven beschreven. Op zich hoeft dat niet erg te zijn, voorspelbaarheid kan ook comforting zijn. Daarbij kan een auteur het compenseren met bijvoorbeeld leuke karakters. Annika Martin is een bestseller auteur en dit boek is onderdeel van een Miljardairs van Manhattan boekenserie. Je kan de boeken los lezen van elkaar. Maar wie alles leest zal bepaalde karakters terug zien komen. Ik merk dat Annika humor heeft en dat is aangenaam in het verhaal. Ook is ze zeer vrij in haar seksuele scènes. De man laat de vrouw tot een orgasme komen en dat is natuurlijk een goed iets. Het genot is voor mannen en vrouwen gelijk, en zo zou het wat mij betreft moeten zijn.

Maar daarmee is alles ook wel gezegd. Echt elke voorspelbare box wordt aangetikt en ondanks dat Lizzie een vrije zelfstandige vrouw is, zit het toch vol clichés en rolbevestigende dingen. Toch snap ik waarom deze boekenserie heel populair is. Veel vrouwen smullen van dit boek, het ligt ook echt aan mij denk ik. Ik zou wat luchtiger moeten kunnen lezen. Maar elke keer vind ik situaties zo onwijs ongeloofwaardig. En dat terwijl ik een voorkeur heb voor horror, thriller en fantasie.. sja alsof dat zou kunnen.

Meest begeerde CEO

Vertaling

Het helpt ook niet dat de vertaling in mijn ogen niet helemaal lekker is. Bepaalde zinnen lopen niet of worden afgekapt. Hier en daar staan wat foutjes, en de keuze voor bepaalde seksuele dingen is kortweg grof. Nou is er ook niet echt een charmant maar toch sexy woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel. Vagina is te klinisch, poenie te lief, kutje te grof en poesje doet het ook niet helemaal voor mij als beelddenker. In Meest begeerde CEO wordt de keuze gemaakt voor woorden als kutje en staalharde pik. Ik als vrije geest vind dit toch wat oncharmant lezen. De seks mag best wat wild en dierlijk zijn, genot is immers in mijn ogen geen zonde. Maar ik moet er toch aan wennen.

Dat de vertaling niet helemaal lekker loopt draagt ook niet bij aan de fijne beleving. De Engelse titel is overigens: The Biljonaire’s Wake-Up Call Girl. Een titel die ik beter passend vind. Ik denk dat het verhaal in de oorspronkelijke taal ook wel beter tot zijn recht komt.

Nogmaals, ik denk echt dat dit boek veel vrouwen warme leesuurtjes zullen bezorgen. Het leest simpel weg, het is toegankelijk en het schetst een bepaald droombeeld wat veel vrouwen (misschien ook mannen, ik wil niemand buitensluiten) hebben. Ik ben alleen de vreemde eend in de bijt. In dit genre zoek ik de afwijkende pareltjes en dat is Meest begeerde CEO voor mij niet. De setting van Manhattan vind ik wel heerlijk.

Muziek uit het boek: Queen Latifah – Wrath Of My Madness

Specificaties Meest begeerde CEO

Auteur: Annika Martin | Uitgever: April Books | Vertaald door Iris Veldkamp | April 2022 | 320 pagina’s | 9789083219035 | Miljonairs of Manhattan boekenserie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.