Een beetje veel – een verhaal over een gulzige eekhoorn

Het boek ‘Een beetje veel’ is de opvolger van ‘Dit is mijn boom’. En in dat voorgaande deel hebben we kennis kunnen maken met een ontzettend hebberige eekhoorn. En ook dit boek gaat over dit bijzondere diertje. Zou hij inmiddels iets bijgeleerd hebben?

Een beetje veel

Een beetje veel… een boek over gulzigheid

Ik ben dol op dennenappels.
Mijn boom heeft er een heleboel!
Maar opgelet, je mag niet alle dennenappels in een keer opeten!
Je plukt er af en toe een paar.
Precies zoveel als je er nodig hebt.

‘Een beetje veel’ is een verhaal over een gulzige eekhoorn. In zijn boom hangen overheerlijke dennenappels. En niet alleen de dennenappels, maar ook de naalden zijn heerlijk. En eigenlijk zijn de takjes ook wel heel handig om vuurtjes te stoken….. De eekhoorn verliest de zorg voor zijn boom uit het oog en wordt uiteindelijk zelf verrassend kwetsbaar.

Een beetje veel

Zorg hebben voor de natuur om je heen

Zorg hebben voor de natuur hebben om je heen is het centrale thema in ‘Een beetje veel’. Uit het vorige boek ‘Dit is mijn boom‘ kwam al naar voren dat de eekhoorn heel erg hebberig is, maar hij is ook nog eens heel ontzettend gulzig. Hij pakt elke keer niet gewoon een beetje, maar hij neemt een beetje veel. Uiteindelijk is hij er van zijn mooie, geliefde boom niets meer over. De natuur is kwetsbaar, en daar moet je zorg voor hebben. Want op het eind merk je dat de eekhoorn door zijn boom weg te halen, wel erg zichtbaar is, waardoor een horde kinderen hem achterna komt. Zo wordt hij zelf toch ook wel erg kwetsbaar.

Humoristische tekeningen

Dit boek ‘Een beetje veel’ wordt echt gemaakt door de fantastische tekeningen. Deze zijn ontzettend humoristisch, en dat komt vooral door de enorm grappige gezichtsuitdrukkingen van de eekhoorn. Deze is zo echt een beetje menselijk. En het kleurgebruik is echt super. Hierdoor is elke tekening echt een klein schilderijtje.

Toen ik het verhaal van ‘Een beetje veel’ voor het eerst las, had ik het idee dat er een of twee bladzijdes ontbraken. Voor mijn gevoel is het verhaal ineens erg abrupt bij zijn eind gekomen, ik had het idee dat daar nog een stapje tussen moest zitten. Daarom ben ik ook echt op zoek gegaan naar een filmpje van het originele boek, maar het klopt inderdaad dat deze stap zo groot is. Dat was het enige wat ik een beetje jammer vond, dit had van mij wat meer geleidelijk gemogen. Maar opnieuw was dit weer een fantastisch boek. Ik ben dan dus ook heel benieuwd of er nog een derde deel komt over deze hebberige en gulzige eekhoorn!

Specificaties ‘Een beetje veel’

Auteur en illustraties: Olivier Tallec | Vertaling: Marita Vermeulen | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462916678 | 28 september 2022 | 36 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

boze eekhoorn
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.