Het geheim van de gevaarlijke museumschat

Via de Nachtwacht binnen vallen in het jaar 1642? In Het geheim van de gevaarlijke museumschat overkomt het 3 kinderen. Hoe zou dat zijn, leven in de zeventiende eeuw? En hoe kom je weer terug?

Het geheim van de gevaarlijke museumschat

Het geheim van de gevaarlijke museumschat: terug in de tijd

Het verhaal gaat over Lisa, die ontzettend van tekenen houdt. Samen met haar klas bewondert ze in het museum het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht, maar haar tweelingbroer Ryan vindt er niets aan. Hij maakt ruzie met klasgenoot Tom en na een worsteling valt Tom tegen het schilderij en verdwijnt! Ryan en Lisa kunnen hun vriend niet alleen laten, en duiken er achteraan, dwars door het schilderij. Zo belanden ze in de zeventiende eeuw.  

1642 avontuur

Avontuur in 1642

Daar aangekomen krijgen ze problemen met de schutters, die proberen de kinderen te pakken te krijgen. Ze moeten dus uit de handen van de schutters blijven, maar ook een manier vinden om terug te komen naar de huidige tijd.
Het geheim van de gevaarlijke museumschat speelt zich dus grotendeels af in 1642. Mijn dochter heeft het toevallig op school tijdens de geschiedenislessen over de Gouden Eeuw, en dan past dit boek er perfect bij! Je krijgt zo meer een kijkje in het leven van toen. De schilders, het leven in een grote stad én de VOC zijn onderwerpen die aangestipt worden. Zo gaat de geschiedenis echt leven!  

Het geheim van de gevaarlijke museumschat

De serie ‘Het geheim van….’

Het geheim van de gevaarlijke museumschat is een onderdeel van de serie ‘Het geheim van…’
Er zijn inmiddels al vele delen verschenen, allemaal met titels die je meteen grijpen. Wat te denken van ‘Het geheim van het spookdorp’, ‘Het geheim van de rivierheks’ of ‘Het geheim van de YouTube-ster’?
Ook leuk om te weten is dat er elk jaar een wedstrijd gehouden wordt, waarbij kinderen een idee kunnen inzenden voor een nieuw boek. Dus als jouw zoon of dochter een goed idee heeft, doe dan zeker mee!
Wie weet kunnen wij dan in de toekomst wel genieten van nog meer spannende geheimen!

var bol_sitebar={“id”:”bol_1603549848833″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9300000004751011″,”familyId”:””,”site_id”:”1103116″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Geheim%20van%u2026%20-%20Het%20geheim%20van%20de%20gevaarlijke%20mu…”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};

Specificaties Het geheim van de gevaarlijke museumschat

Het geheim van de gevaarlijke museumschat

Auteur: Maren Stoffels │Illustrator: Saskia Halfmouw │Uitgever: Leopold│9789025880194 │oktober 2020│104 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.