Beer zoekt een beste vriend – een beregezellig boek

Wat moet je doen als je geen beste vriend hebt? Er gewoon één gaan zoeken natuurlijk! Dat is wat Beer doet in ‘Beer zoekt een beste vriend’. Dit nieuwe boek van Peter Horáček, onder meer bekend van zijn tekeningen in het boek ‘Moppereend‘ is weer een erg leuk boek!

Beer zoekt een beste vriend

Alleen in het bos: Beer zoekt een beste vriend

Zwarte Beer voelt zich alleen. Hij besluit een vriend te zoeken. Al snel komt hij Bruine Beer tegen. Die is ook op zoek naar een vriend. Zwarte en Bruine Beer besluiten samen te zoeken. Ze speuren door het bos en beleven allerlei avonturen. Dan proberen ze maar verstoppertje te spelen om te oefenen met zoeken. Het is erg moeilijk om een vriend te vinden… of is een vriend toch dichterbij dan ze denken? Lees het in Beer zoekt een beste vriend.

Een hartverwarmend prentenboek

Ahh… wat is dit een lief boek! Zo warm en innemend. Het is gewoon schattig om te zien heerlijk kinderlijk Beer is in zijn denkwijze. Als je geen vriend hebt, dan ga je er toch gewoon een zoeken? En dat is ook een manier waarop kinderen er tegenaan kunnen kijken. Beer zoekt een beste vriend, maar heeft niet door dat hij er eigenlijk al een heeft gevonden als hij Bruine Beer tegenkomt. Maar op hun zoektocht komen ze erachter dat ze samen heel veel lol hebben, en het eigenlijk heel erg zouden vinden als ze elkaar kwijt zouden raken. En dan hebben ze dus door dat ze vriendschap gevonden hebben!

Beer zoekt een beste vriend

Mooie en lieve tekeningen

Het verhaal van ‘Beer zoekt een beste vriend’ is natuurlijk superleuk, maar de tekeningen zijn echt fantastisch! Wat een lieve, mooie en kleurrijke tekeningen. Het zouden zo leuke posters of ansichtkaarten kunnen zijn. Dit boek ga ik zeker komend jaar in de klas voorlezen. Ik weet zeker dat de kinderen dit een heel leuk en grappig boek gaan vinden, en het is ook nog eens een mooie aanleiding voor een gesprek over vriendschap!

Specificaties Beer zoekt een beste vriend

Auteur: Peter Horáček | Vertaling: Johanna Rijnbergen | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713890 |
juni 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.