Naar de wolven – Anna Woltz, een gezinsuitbreiding

Naar de wolven is een prentenboek en gaat over Fabeltje die op een dag te maken krijgt met het nieuwe “speeltje” van zijn bazen. Het mag alles en kan niet eens mooi zitten. Op een avond heeft Fabeltje er genoeg van en neemt het speeltje mee op zijn rug naar de wolven.

hoofd Naar de wolven

Het mag zelfs binnen poepen!!

Naar de wolven is een verhaal over een hond die altijd de liefste was volgens zijn baasje en hij vond dat zelf ook. Maar op een dag verandert dit naar Fabeltjes idee als er ineens een nieuw familielid in huis komt. Dit speeltje mag zelfs binnen poepen en dat terwijl het nog niet eens mooi kon zitten. Iedereen komt er ook naar kijken en Fabeltje snapt er niets van. Op een dag gaat Fabeltje naar de wieg en neemt het speeltje mee naar de wolven. Als ze daar aankomen merkt Fabeltje dat het speeltje nog een “puppy” is.  Hij veranderd zijn plan en Fabeltje doet een bijzondere ontdekking over zichzelf.

naar de wolven

Mooie tekeningen in naar de wolven

Het verhaal heeft iets grappigs en is ook leerzaam. Hoe ga je om met een nieuwe baby en hoe voel je dit als broer/zus of hond. Het is een prentenboek met mooie tekeningen. De tekeningen zijn kleine schilderijtjes en hebben vrolijke kleuren. Naar de wolven is een leuk prentenboek om voor te lezen. Je kan er zelf veel bij verzinnen en je kan er vragen over stellen aan je ouders.

Het boek is geschikt voor alle leeftijden en zeker voor kinderen die thuis een nieuwe baby verwachten. Om zelf te lezen is het verhaal een beetje kort want het heeft maar 32 bladzijde. Het is wel makkelijk leesbaar. De zinnen zijn ook kort en de tekst is groot. Naar de wolven is een mooi prentenboek en valt voor mij onder de prentenboeken als “We gaan op berenjacht”, die ik wel 100x heb gelezen.

Prentenboek top tien Nationale Voorleesdagen 2021

Naar de wolven staat in de prentenboek top tien! De volledige lijst prentenboek top 10: Staat er een link dan kun je doorklikken naar de volledige review!

 • Coco kan het! (Uitgeverij Gottmer)
  Geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen
 • De jongen en de walvis (Uitgeverij Lemniscaat)
  Geschreven en geïllustreerd door Linde Faas
 • Dit is uil (Veltman Uitgevers)
  Geschreven door Libby Walden, geïllustreerd door Jacqui Lee en vertaald door Ellen Hosmar
 • Eén voor jou, twee voor mij (Uitgeverij Gottmer)
  Geschreven en geïllustreerd door Jörg Mühle, vertaald door J.H. Gever
 • Kom je mee? (Rubinstein)
  Geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Grootzus
 • Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje (De Eenhoorn Uitgeverij)
  Geschreven door Riet Wille en illustraties door Ingrid Godon
 • Naar de wolven (Uitgeverij Querido)
  Geschreven door Anna Woltz en geïllustreerd door Dieter Schubert en Ingrid Schubert
 • Op weg (Uitgeverij Querido)
  Geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers
 • Petra (Flamingo – BBNC Uitgevers)
  Geschreven en geïllustreerd door Marianna Coppo, vertaald door Denise Bos
 • Wat rijmt er op stoep? (Uitgeverij Leopold)
  Geschreven en geïllustreerd door Harmen van Straaten
voorkant

Specificaties naar de wolven

Uitgever: Querido | Auteur: Anna Woltz & Dieter Schubert | 9789045123653 | juli 2019  | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Naar de wolven
footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.