Wat als oma en opa vampieren zijn? – een prentenboek vol tips

Alleen de titel Wat als oma en opa vampieren zijn? vond ik al enorm grappig. Tel hier dan de kleurrijke illustraties en de slimme woordgrapjes bij op. En je hebt een vrolijk prentenboek vol humor. Ohw ja en de handige tips hoe je een vampier kunt herkennen zijn natuurlijk ook onmisbaar!

Wat als oma en opa vampieren zijn?

Synopsis Wat als oma en opa vampieren zijn?

Denk je dat er in jouw familie geen rare schepsels zijn? Dan heb je dat mogelijk toch fout, want veel oma’s en opa’s zijn vampieren! Waarom moeten ze anders hun tanden wisselen voor de nacht begint? En waarom lusten ze geen knoflook? Aha! Let maar eens goed op als je weer een keer een nachtje gaat logeren bij oma en opa!

Een grappig prentenboek dat draait rond één belangrijke vraag: zijn mijn oma en opa vampieren? Voor nieuwsgierige en dappere kinderen vanaf 5 jaar.

Leslie McCrary

Zijn jou oma en opa vampieren?

Het grappige van Wat als oma en opa vampieren zijn? is dat we meteen gingen nadenken of de oma en opa van mijn dochter ook vampieren zijn. Alle kleine details uit het boek hebben we vergeleken. Bij opa twijfelden we overigens wel even hoor, want die bewaard zijn gebit ’s nachts in een glas. Maar nadat we alle opties uitvoerig zijn nagegaan, kwamen we tot de conclusie dat oma en opa dol zijn op knoflook! En eerlijk is eerlijk dat was toch wel een zorg minder. Want het was best even spannend toen we dachten dat opa misschien een vampier was.

Wat als oma en opa vampieren zijn?

Tips om vampieren te herkennen

Als je denk dat je met Wat als oma en opa vampieren zijn? een complete lijst hebt om vampieren te herkennen moet ik je teleurstellen. De tips in het boek zijn verhalend geschreven en gaan niet allemaal over het herkennen van vampieren. Het is namelijk ook wel handig dat wanneer je een vermoeden hebt dat je oma en opa vampieren zijn, je weet wat je moet doen. Of eigenlijk dat je weet wat je vooral niet moet doen!

Kook niet met knoflook! Oma en opa vampier houden daar niet van.

Uit Wat als oma en opa vampieren zijn?

Slimme woordgrapjes

Het koste mij een paar keer lezen voor ik doorhad dat er verschillende slimme woordspelingen verstopt zitten in dit boek. Eerst dacht ik nog dat er toevallig voor die woorden gekozen was. Maar en paar bladzijdes verder vond ik het helemaal niet meer zo toevallig. De grapjes zijn echt gericht op het feit dat dit boek over vampieren gaat.

Laat je niet foppen door hun vermomming. Voor je het weet, nemen ze je beet!

Uit Wat als oma en opa vampieren zijn?

De ontdekking van deze woordgrapjes maakte voor mij dat ik het boek steeds leuker vond. En dus benieuwd was naar andere woordspelingen. Daar zou ik de volgende keer dat ik Wat als oma en opa vampieren zijn? ga voorlezen zeker extra opletten.

Wat als oma en opa vampieren zijn?

Key Colurs Competition

Wat als oma en opa vampieren zijn? is winnaar van de zilveren medaille van Key Colours Competition USA, 2022. De Key Colours Competition is een wedstrijd voor het beste prentenboek concept. Het winnen van deze prijs zorgt o.a. voor publicatie van het boek door Clavis. Vandaar dat wij nu kunnen genieten van dit charmante en vooral komische boek!

Key Colurs Competition

Wat vinden wij van Wat als oma en opa vampieren zijn?

De verwachtingen voor dit boek waren hoog. De suikerzoete geïllustreerde cover en de grappige titel spraken mij enorm aan. Helaas heeft Wat als oma en opa vampieren zijn? deze verwachting niet helemaal waar kunnen maken. Niet dat het een stom boek is hoor. Dat zeker niet, maar de eerste keren dat ik het boek voorlas snapte ik het niet zo goed. Nu hoor ik je denken hoe kun je een boek geschreven voor kinderen nou niet snappen?

Nou dat ik ga ik proberen uit te leggen. Ik heb het wel vaker dat een prentenboek de eerste keer dat ik hem voorlees niet helemaal lekker loopt. Maar als ik het dan vaker voorlees komt dat vanzelf goed. Gelukkig was dat ook bij dit boek ook zo. Tenminste voor het grootste gedeelte… Ik snap hem nog steeds niet helemaal, maar van wat ik wel snap krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het is een grappige karikatuur van de combinatie van grootouders en vampiers. Op humoristische wijze wordt er een vergelijking gemaakt en als je het zo bekijkt zijn er best wat overeenkomsten.

Het gebit van oma en opa vampier zit meestal niet goed. En het valt vaak uit hun mond. Vooral ’s nachts.

Uit Wat als oma en opa vampieren zijn?

Mijn dochter van zeven vond het wel een beetje spannend. Want wat als oma en opa nou echt vampieren zijn? Maar al haar grootouders lusten gewoon knoflook. Dit stelde haar gelukkig weer een beetje gerust.

Wat als oma en opa vampieren zijn? is een prentenboek waar je niet teveel over moet nadenken. Gewoon lekker gaan voorlezen en genieten van de humor die verstopt zit in dit boek. Perfect om te lezen rond Halloween!

Key Colurs Competition

Lees je ook zo graag grappige prentenboeken? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties wat als oma en opa vampieren zijn?

Auteur: Leslie McCrary | Illustraties: Sharon Lane Holm | Uitgever: Clavis | 30 juni 2023 | 32 pagina’s | 9789044851069 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.