Het dikke vogelboek – een versjes en weetjesboek

Als je gek bent op dieren, weetjes én rijmpjes, dan heb ik een goede tip voor je! ‘Het dikke vogelboek’ is nu verschenen. Dit is geschreven door het gouden duo Marianne Busser en Ron Schroder, en echt fantastisch, want het is heerlijk om voor te lezen en lekker compleet.

Het dikke vogelboek

Versjes en weetjes over wilde vogels in ons land: het dikke vogelboek

Wist je dat een aalscholver ook wel een ‘konteklopper’ wordt genoemd? Wist je dat een buizerd zijn vrouwtje versierd door spectaculaire duikvluchten te maken? En wist je dat ijsvogels een nest in een zelfgegraven tunnel maken?
Dit kun je allemaal lezen in ‘Het dikke vogelboek’. Dit is een boek vol grappige versjes en bijzondere weetjes over vogels die je in ons land kunt vinden. Het gaat over de allerleukste vogels, van de aalscholver tot de kiekendief en van het roodborstje tot de zwaan.

Soms denk je: is een musje
echt wel goed bij zijn verstand?
als je ziet dat hij in bad gaat
niet in ’t water, maar in ’t zand

Maar voor een musje is dat handig
want al na een korte tijd
is hij alle kriebelbeestjes
in zijn verenjas weer kwijt

Een compleet en informatief boek

Ik ben gek op informatieve boeken over de natuur, en heb inmiddels al een flinke verzameling. En dan kan ik heel blij worden als een boek me toch nog weet te verrassen en verbazen met nieuwe weetjes. En dat doet ‘Het dikke vogelboek’ zeker! Elke keer wordt er gestart met een versje, dat ruim opgezet is op een dubbele pagina. En deze is dan ook voorzien van een prachtige grote illustratie, gemaakt door het duo ivan & ilia. Op de dubbele pagina daarna kun je elke keer acht weetjes vinden over de betreffende vogel.

En dat zijn echt leuke, originele weetjes. Voor kinderen zullen vrijwel alle weetjes nieuw zijn, maar ook voor volwassen en is er nog zat te leren van dit boek! Als je dus wil weten waarom je soms een ooievaar ziet met witte poten, wat het verschil is tussen merels met een oranje en een gele snavel én waarom een aalscholver vaak met gespreide vleugels zit, moet je echt Het dikke vogelboek lezen.

Het dikke vogelboek

Fijn om voor te lezen

Wanneer je een boek van Marianne Busser en Ron Schroder in handen hebt, weet je eigenlijk al dat je een geweldig boek hebt om voor te lezen. Dit echtpaar heeft samen al meer dan vierhonderd boeken geschreven, en ruim duizend liedjes. De rijmpjes van dit duo zijn altijd makkelijk voor te lezen, omdat ze een fijn ritme hebben en goed rijmen. Daarnaast zijn ze heel grappig, omdat je de leuke weetjes op een verrassende manier gepresenteerd krijgt. Kun je geen genoeg krijgen van Het dikke vogelboek? Er zijn nog meer boeken in deze serie verschenen, met bijvoorbeeld de titels: het dikke dinoboek, het dikke kriebelbeestjesboek en het dikke dierenboek.

Specificaties ‘Het dikke vogelboek’

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: ivan & ilja | Uitgeverij: Moon | 9789048864843 | Mei 2022 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.