Muizen in de Melkweg… een leesavontuur voor AVI M5 lezers

Ben jij nog op zoek naar een leuk leesboek voor je zoon of dochter maar twijfel je over welk boek? Stop met zoeken als je kind groot fan is van Geronimo Stilton. De AVI serie is een uitgelezen kans om gericht op niveau te gaan lezen en de avonturen te beleven van Muizen in de Melkweg!

omslag

De ruimtemuizen en de leesliniaal.

Geronimo Stilspok wilt er graag even uit om z’n gedachte op orde te krijgen en misschien wel voor een nieuw ruimte avontuur te kunnen schrijven. Hiervoor heeft hij bedacht om rustig naar het strand te gaan, dit blijft echter niet onopgemerkt. Klem Stilspok had zichzelf uitgenodigd en uiteindelijk zat de hele familie rustig op het strand. Na een aantal spelletjes ontdekten ze, doordat Klem z’n teen stoot en dat goed liet horen, een buitenaards voorwerp wat onderzocht moest worden. De gevolgen hiervan hadden ze alleen niet overzien… Ontdek wat de ruimtemuizen hebben gevonden en welke nieuwe wereld met dieren ze ontdekken in Muizen in de Melkweg!

Doordat het een AVI leesboek is komt er een handige leesliniaal mee in het boek. Hiermee kan de overige tekst bedekt worden en de specifieke zin zichtbaar gemaakt worden om te lezen. Tevens is deze leesliniaal aangepast naar het thema van Muizen in de Melkweg. Mocht je zoon of dochter snel afgeleid zijn met alle springende en dansende letters kan de leesliniaal een mooie uitkomst zijn. Het kan namelijk met en zonder gelezen worden, wat het kind zelf prettiger vind.

Een inkijkje in de ruimte termen

Een extra mooi onderdeel aan de Geronimo boeken en ook in de AVI serie zijn de extra uitleg blokken. Mochten er lastige woorden in de tekst staan dan kan dit op twee verschillende manieren uitgelegd worden aan de lezer. Tevens wordt het ondersteund door visuele beelden en ditmaal gericht op het thema. In de andere boeken van een Geronimo reeks zijn er ook uitleg manieren.

  • Manier 1 is aangegeven met een sterretje bij het desbetreffende woord. Vervolgens is er aan de zijkant ruimte gemaakt voor een korte uitleg. Deze is dan verticaal te lezen op dezelfde bladzijde.
  • Manier 2 is op onderstaande afbeelding zichtbaar gemaakt. Op een speelse manier is er een verwijzing gemaakt naar een extra uitleg blok. Dit gaat vaak om begrippen die niet binnen één of twee zinnen uit te leggen zijn. Deze hebben meer context nodig. Zelfs tijdens de uitleg stukjes is alles aangepast naar het thema en naar de schrijfstijl van Muizen in de Melkweg.
Muizen in de melkweg

Mijn mening over Muizen in de Melkweg.

Ik heb al eerder boeken mogen recenseren van Geronimo Stilton en daarin al aangegeven wat een fijne schrijver, mooie illustraties en grapjes door de verhalen heen zitten. Wederom scoort Muizen in de Melkweg daar ook weer goed op. Dit boek krijgt dan ook wederom een mooi plekje in mijn boekenkast op school. Benieuwd naar mijn Geronimo ervaringen, neem dan een kijkje bij mijn andere recensies:

Specificaties van Muizen in de Melkweg

Tekst: Geronimo Stilton | Naar een idee van Elisabetti Dami | Vertaling: Loes Randazzo | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463375917 | juni 2023 | 128 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

omslag
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.