De verborgen tuin… een nieuw avontuur met Thea Stilton

Thea Stilton is de zus van Geronimo Stilton en staat mede bekend om haar werk bij de Wakkere Muis. Na de gebeurtenis van vanochtend heeft ze straks weer een artikel om te schrijven. Eerst ontsnapt er een kat, vervolgens ontdekken ze een geheime plek en is er weinig over bekend. Dit laten de TheaSisters niet zomaar voorbij gaan.. Lees snel wat ze hebben ontdekt in De verborgen tuin.

omslag

De Thea Sisters

Naast de bekende boekenreeks van Geronimo Stilton is er ook een Thea Stilton reeks uitgebracht. Hiervan zijn er al een hoop uitgebracht en waarvan wij al een aantal mooie recensies op onze website hebben mogen vertonen:

Na vandaag wordt daar De verborgen tuin van Thea Stilton aan toegevoegd. In de boekenreeks gaat het over een meidengroep genaamd: TheaSisters. Zij maken allerlei verschillende avonturen mee. Dit kan op hun college Topford zijn of ergens anders op Walviseiland. Ieder personage staat voor zichzelf en kan herkenning bij kinderen oproepen. Hierdoor worden de verhalen, vind ik, extra bijzonder omdat je er als kind nog beter in kunt verplaatsen of zelfs herkennen. En vervolgens hier een eventuele les uit kunnen trekken hoe één van de TheaSisters het aanpakt.

De verborgen tuin

Thea Stilton is samen met haar vriendinnen bij een Bakkerij totdat er een kat ontsnapt. De vriendinnen gaan erachteraan en beloven het oude vrouwtje om de kat terug te brengen. Echter ontdekken ze door de kat een bijzondere plek waar ze nog nooit waren geweest. Echter gedraagt de eigenaar van het huis zich vreemd en vervolgens zit de volgende dag alles pot dicht..

De TheaSisters vertrouwen het niet en zijn te nieuwsgierig om er niks mee te doen. Nadat ze er zelfs over gedroomd hebben gaan ze op onderzoek. Eerst in de bibliotheek en vervolgens ook in de hemerotheek. Hier ontdekken ze iets waarmee ze aan de slag kunnen.. Benieuwd geworden naar wat een hemerotheek is of het grote geheim? Lees het dan nu in De verborgen tuin van Thea Stilton!

De verborgen tuin

Mijn mening over De verborgen tuin

De boekenreeks van Geronimo Stilton vind ik altijd erg plezierig om te lezen en vanaf vandaag hoort daar ook de Thea Stilton reeks bij. In deze editie is de tekst, de illustratie in de tekst en de algemene illustratie zo mooi op elkaar afgestemd dat het puur genieten is. Tevens wordt er ook uitleg gegeven bij eventuele lastige begrippen aan de zijkant van het verhaal. Hierdoor wordt het lezen voor iedereen toegankelijk. Zie een voorbeeld in de onderstaande afbeeldingen.

Een mooi onderscheid tussen de Geronimo reeks en de Thea reeks is de doelgroep. Bij Geronimo gaat het vaker over de familie en kan iedereen erbij betrokken worden. Bij Thea gaat het voornamelijk over de vriendinnen groep en komen er wel externe personen in naar voren maar keert het altijd terug naar de vriendinnengroep. Dat vind ik een mooi concept waar een hoop kinderen zich in kunnen verplaatsen en herkennen. De verborgen tuin krijgt dan ook absoluut een plekje in de boekenkast op school.

Specificaties over De verborgen tuin

Tekst: Thea Stilton | Naar een idee van Elisabetti Dami | Vertaling: Rianne Aarts | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463375948 | juni 2023 | 128 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

omslag
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.