Muk krijgt een kleur, prentenboek op rijm over jezelf zijn

Dalmatiër-pup Muk is terug! Het eerste boekje van deze lieve kleine vriend stond in de Prentenboek top 10 als onderdeel van de Nationale voorleesdagen 2022. En nu is hij terug met Muk krijgt een kleur. Op dit moment is mijn oudste dochter erg bezig met haar kleuren ontdekken dus het boekje sluit daar erg leuk op aan. Lees vooral verder want je maakt kans op jouw eigen exemplaar!

hoofd

Muk krijgt een kleur

Het überschattige hondje Muk is terug! Dalmatiër-pup vindt zijn zwart-witte vacht maar saai. In de dierentuin ziet hij dieren met de prachtigste kleuren en patronen. Dat wil hij ook wel! Maar… Voelt zich dan nog wel helemaal zichzelf? In Muk krijgt een kleur gaat hij op zoek naar zijn kleuren.

Zoeken naar je kleuren

We leven in 2022 en het zoeken, vinden en uiten van je eigen kleuren is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Binnen de lijntjes kleuren hoeft niet meer, je kan jezelf meer dan ooit zijn.. maar tegelijk valt er nog heel veel te behalen. Want niet iedereen kan zijn eigen kleuren laten zien. Ook blijft de vraag waar een grens ligt. Wanneer mag je tevreden zijn met je eigen kleuren, en wanneer zijn extra kleuren een toevoeging? In Muk krijgt een kleur gaat hij op zoek naar zijn kleuren.

Mijn oudste dochter is net wat oud misschien voor dit lieve prentenboekje maar toevallig is ze aan het zoeken naar haar kleuren. Ze zit op een grens dat ze opeens groot wordt met haar 8 jaar. Ook wordt ze zich bewust van haar eigen smaken en voorkeuren. Ze kan opeens lezen en schrijven waardoor ze nog zelfstandiger is. En ze wilt letterlijk een andere kleur. In haar haar! Muk krijgt een kleur sluit dus heel erg leuk aan hierbij en met veel plezier gaat ze zelf lezen.

Op rijm over jezelf zijn

Muk krijgt een kleur is heerlijk geschreven. Vrolijk, speels en op rijm. Dat leest zo lekker voor aan mijn jongste dochter. Maar ook mijn oudste dochter leest dit boekje vrij vlot zelf door het aangename leesritme. Er is veel te zien en Muk is gewoon erg lief. Zijn neusje lijkt op een hartje, er wappert ergens een Nederlandse vlag en diverse leuke dieren komen voorbij.

Ook komen uiteraard diverse kleuren aanbod. Die benoemt mijn jongste dochter weer erg graag. En bij de dieren maakt ze graag de bijpassende geluiden. In Muk krijgt een kleur gaat hij opzoek naar meer kleur, want dat lijkt hem zo mooi. Maar uiteindelijk is hij toch heel tevreden met zijn zwart-wit look, want hij is uniek!

Kleuren

Mijn oudste dochter heeft inmiddels in de puntjes van haar haar blauwe en roze verf. En ze is het wel met Muk eens dat je tevreden moet zijn met jezelf. Maar dat dat best kan met een kleurtje. Althans als je het mooi vindt. Iedereen mag het zelf weten en kiezen zegt ze. Muk krijgt een kleur is een lief boekje met leuke en actuele thema´s zonder belerend of zwaar te worden.

Muk krijgt een kleur is een vrolijk boekje met een lieve en aandoenlijke kleine held. Wat ons betreft een toevoeging voor elke boekenkast!

Specificaties Muk krijgt een kleur

Auteur: Mark Haayema | Uitgever: Rubinstein | Getekend door Laury Timmermans en Job van Gelder | Vormgeving: Villa Grafica | Augustus 2021 | 24 pagina´s | 9789047628866 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Muk heeft ook een eigen website met heel veel leuks daar!

Muk krijgt een kleur

Winnen

Ik mag een exemplaar van Muk krijgt een kleur weggeven! Wat mag je doen om kans te maken?

 • Reageer onder deze review voor wie je meedoet en waarom
 • Reageer op onze diverse social media kanalen voor extra winkansen
 • Delen van deze review en op social media zijn ook extra winkansen, vergeet ons dan niet te taggen
 • Leuk als je ons ook volgt op de socials!

Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter , TikTok YouTube, en Pinterest.

In ongeveer 2 weken maken we een winnaar bekend

winnen

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

22 reacties

 1. Wat ziet dit boek er ongelofelijk mooi uit! En een mooie boodschap die ik graag mee zou willen geven aan mijn zoontje, dus ik doe graag mee voor hem.

 2. Wat een leuk boek en een de boodschap komt mooi naar voren in je blog. Graag wil ik mijn zoontje leren dat hij overlap zichzelf mag zijn en trots mag zijn op wie hij is. Dit vind hij soms best moeilijk. Misschien dat dit verhaal hem helpt.

 3. Wat een super leuk boekje met een mooie boodschap!! 🥰 Ik doe graag mee voor mijn kinderen. ❤️

 4. Oh deze zou ik graag winnen voor mijn dochter. Ze is zot van regenbogen en de kleuren ervan. Maar als het boek dan ook nog eens een mooie boodschap heeft, dan is het natuurlijk helemaal top! Als het boekje bij ons zijn tijd heeft gehad, komt het ook zeker aan bod in de klas (tenzij het een favoriet wordt natuurlijk. Dan kopen we wel eentje extra aan ;))

 5. Wat een fijn boekje! Educatief en een mooie boodschap. Deze les ik graag samen met mijn zoontje! Ik doe mee voor hem! 💙

 6. Zo leuk voor onze dochter die zo mooi onbezorgd zichzelf ik. Dit boek kan dit alleen nog maar verder ontwikkelen

 7. Wat een leuke actie! Ik zou deze winnen om mijn zoontje voor te lezen maar ook mijn kleuters! Met Muk wordt voorlezen een feestje

 8. Wat lijkt me dit een geweldige aanvulling op onze boekencollectie. Elke avond lees ok samen met mn 2 jarige dochter Gaby 3 korte verhaaltjes. Het leuke aan deze vind ik dat er ook echt een verhaaltje bij zit en niet alleen een plaatje en dan de kleur. Lekker samen al lezend leren. Ik hou ervan!

 9. Super leuk boekje.!
  Waag graag een kansje mee voor onze meiden Anne en Olivia, Ze houden er van om voorgelezen te worden. Dit lief boekje van Muk is hier zeker welkom.!🥰🍀🐾

 10. Ik doe graag mee voor mijn dochter die net 2 is geworden. Ze is momenteel heel druk bezig met de kleuren, maar bijna alles is volgens haar blauw. Dus even oefenen kan geen kwaad 🤣

 11. Dit lijkt mij een fantastisch boekje voor m’n dochter, met dit soort dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen!

 12. Hihi! Zou leuk zijn om te ontdekken met onze kapoentjes! Niets zo fijn als een nieuw kinderboek te mogen lezen!

 13. Ik maak graag een kans voor mijn kleinkinderen, het lijk me een ontzettend leuk verhaaltje dat ik graag aan hen zou willen voorlezen!

 14. Wat een leuke actie en wat heb je een leuke recensie geschreven over Muk. Dit boek zou ik graag willen winnen. Dit boek heeft een mooie boodschap voor mijn kleuters, om jezelf te zijn. Dit thema is in het onderwijs zo belangrijk om kinderen zichzelf te laten zijn want dan ben je veel leuker.

 15. Jezelf zijn… een belangrijk gegeven om je kids bij te brengen. Dit mooie boek leent zich hier perfect voor; wat goed dat het op rijm geschreven is, zodat het verhaal makkelijker blijft hangen!

 16. Ik hou van verhalen voor kinderen met een boodschap, zonder dat het ‘zwaar’ wordt. Dit boek is er zo één, ik zou graag meedoen voor de dagbehandelingsgroep op mijn werk ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 17. Wat een leuk boek lijkt me dit voor mijn dochtertje, kan ik haar die voorlezen. Ik doe graag mee.

 18. Heel leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje Sepp. Kleurtjes benoem ik tegenwoordig in de hoop hem deze al meer en meer eigen te maken. Dit leuke boek zou hieraan een leuke bijdrage kunnen leveren.

 19. Wat een ontzettend leuk boek! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Zij vindt dit echt heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.