De wonderlijke wereld van vogels – een kleurrijk boek

Gi-ga-groen! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2022. De wonderlijke wereld van vogels past hier perfect bij! Dit kleurrijke boek is echt een lust voor het oog. Ik weet zeker dat als je dit boek introduceert in de klas, dat het meteen heel populair zal zijn! Want zoveel kleurrijke platen, daar kun je naar blijven kijken!

De wonderlijke wereld van vogels

Ontdek alles over vogels in ‘De wonderlijke wereld van vogels’

In ‘De wonderlijke wereld van vogels’ ontdek je hoe vogels vliegen, zingen, jagen, nesten bouwen, of zich verstoppen. Het boek gaat in op verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld vogelfamilies, het gedrag van vogels, hun leefgebieden en vogels en de mens. Het boek bevat gedetailleerde foto’s én mooie illustraties. Van bevroren ijslandschappen en steden tot woestijnen.

Een boek vol kleur

Wauw! Dat is het eerste wat ik zei toen ik het ‘De wonderlijke wereld van vogels’ open sloeg. Wat is dit een prachtig boek zeg! Zo kleurrijk en werkelijk prachtig om te bekijken. Elke pagina is een klein kunstwerkje. Er is gekozen voor een combinatie tussen foto’s en illustraties, en dat levert werkelijk een prachtig geheel op! En vooral de kleuren springen van de bladzijdes af.

De lay-out van De wonderlijke wereld van vogels is heel mooi gedaan, heel speels en toch overzichtelijk. Zo heb je een grote tekst, die een algemeen stukje informatie geeft over het onderwerp. Dan zijn er een paar kleinere subonderwerpen of vragen die besproken worden, die zijn iets kleiner gedrukt qua lettertype. En tenslotte staat er bij elke vogel ook nog een leuk weetje. Dit is dan weer net een beetje kleiner gedrukt.

Een vogelkenner worden

En de weetjes zijn ook nog eens heel erg leuk. Met dit boek kun je zeker wel een echte vogelkenner worden! Zo leerde ik uit ‘De wonderlijke wereld van vogels’ dat de trap van een Kasuaris dodelijk kan zijn. Zijn enorme poten hebben aan één teen een dolkvormige klauw. Tof om te weten toch? Nog zo’n leuk weetje: een zilvermeeuw verdedigt zijn nest door tijdens een duikvlucht op binnendringers te poepen.

Ik vind het altijd leuk als boeken weetjes hebben, die je nog niet zo snel ergens anders tegenkomt. En nog iets leuks: op het einde van De wonderlijke wereld van vogels is een lijst te vinden met de nationale vogels van allerlei landen. Dat vond ik wel heel erg grappig, ik had daar nog nooit bij stil gestaan. Dit boek is natuurlijk weer een prachtig boek om tijdens de Kinderboekenweek te lezen. Maar natuurlijk ook gewoon daarna!

Specificaties ‘De wonderlijke wereld van vogels’

Auteur: David Lindo | Vertaling: Jan van den Berg | Uitgeverij: Lannoo | 9789401484947 | 2 augustus 2022 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.