Babydieren uit het ei – een boek voor jonge dierenvrienden

Boeken over dieren zijn altijd leuk. Ik kan zelf geen genoeg krijgen van informatieve boeken over de natuur. En ik merk dat de kleuters uit mijn klas dit ook een razend interessant onderwerp vinden. Zeker als het over babydieren gaat. Het boek ‘Babydieren uit het ei’ is echt een boek voor jonge dierenvrienden, omdat je helemaal de wereld van de pasgeboren dieren in wordt gezogen. En dat is in dit boek schitterend uitgebeeld!

Babydieren uit het ei

De eerste fase van het leven: babydieren uit het ei

In het boek ‘Babydieren uit het ei’ leer je alles over de eerste fase in het leven van vogels, insecten, reptielen en vissen. Dit boek staat boordevol weetjes en heeft veel gedetailleerde foto’s.

Wist je dat:

  • Zwanen met hun ogen ogen open uit het ei komen?
  • Ook alligators een nest bouwen?
  • Het ei van een struisvogel wel 2 kg kan wegen?

Dit en nog veel meer lees je in dit boek!

Waanzinnig mooie foto’s

Wat een tof boek is dit zeg! Het eerste wat opvalt als je ‘Babydieren uit het ei’ in handen krijgt, zijn de prachtige foto’s. Deze foto’s zijn heel gedetailleerd en veelal in close-up genomen. Zo dichtbij kun je pasgeboren dieren nooit bekijken! Ik heb veel boeken over de natuur, en vaak wordt er ook gekozen voor illustraties. Maar nu je deze babydieren uit het ei op een foto ziet van zo dichtbij, heeft dat toch wel echt nog veel meer impact. Je kunt echt letterlijk alle plakkerige veertjes zien, de eitand van de vogels, de bultjes op de huid van de kikker.

Er is zelfs een close-up van een eitje in Babydieren uit het ei van een kikker te zien. Daarbij kun je in detail kunt zien wat er precies in dat zwarte puntje zit. Dit heeft gewoon iets magisch en heel intiems. Voor jonge kinderen is dit ook heel bijzonder. Dit is een boek dat ze wellicht nog niet zelf kunnen lezen, maar waar ze wel al uren zoet mee kunnen zijn, omdat ze stap voor stap de ontwikkeling van deze jonge dieren kunnen bekijken. Ik vind dit dan dus ook een heel geschikt boek voor in de kleuterklas op het boekenrekje. Kinderen kunnen hier ook zelf heerlijk in bladeren. De adviesleeftijd van dit boek is vanaf 6 jaar, maar jongere kinderen zullen er vast ook al veel plezier aan beleven!

verschillende soorten eieren

Interessante feitjes

Mijn neefje van 3 jaar oud was hier op bezoek, en dit boek trok meteen zijn aandacht. Hoewel hij het natuurlijk niet kon lezen, ging hij er uitgebreid naar zitten kijken. En daarna stelde hij de vraag: ‘Wat staat hier?’ Omdat het boek Babydieren uit het ei er zo interessant uitziet, wil je er ook al meteen in gaan lezen. En ook de weetjes zijn ontzettend leuk en leerzaam. Elke diersoort heeft een dubbele pagina gekregen. Daarin staat met een pijlenschema duidelijk hoe het verloop van de geboorte precies gaat. Hier staat een tijdschema bij (zo is een lieveheersbeestje na 1 dag al volwassen, maar een spreeuw pas na 9 maanden volgroeid).

Ook kun je zien hoe groot het ei van de betreffende diersoort is in vergelijking met een kippenei. En op elke bladzijde staan er nog leuke extra feitjes. Ook staat er af en toe een dubbele pagina met daarop een grote foto van een bijzonder nest. Ik vind dit een boek dat heel geschikt is om in de lente voor te lezen in je klas. Dit omdat het over geboorte gaat en er kuikens en kikkers in voorkomen. En ik weet zeker dat dit boek Babydieren uit het ei dan heel veel door de kinderen gelezen zal gaan worden!

Specificaties ‘Babydieren uit het ei’

Auteur: Robert Burton & Dr. S. James Reynolds | Fotografie: Jane Burton & Kim Taylor | Illustraties: Ella Ginn | Vertaling: Ernst Schreuder | Uitgeverij: Lannoo | 9789401491792 | 9 mei 2023 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.