1, 2, 3, naar school, een groot prentenboek van Marianne Dubuc

En dat was alweer de zomervakantie van 2021.. Nederland maakt zich langzaam aan weer op om de kinders naar school te sturen. Hopelijk wordt het schooljaar van 2021/2022 een jaar van plezier, samenkomen en stabiliteit. Zeker na vorig jaar toen school opeens niet meer zo vanzelfsprekend was. Net zoals gezondheid opeens heel aanwezig werd in de levens van ons allen en ook kinderen. School is een plek waar kinderen graag heengaan, of wat kinderen spannend vinden. Gelukkig zijn er boeken, zodat je samen kan voorbereiden. 1, 2, 3, naar school van Marianne Dubuc is een heerlijk boek hiervoor.

1, 2, 3, naar school

1, 2, 3, naar school

De kabouter Pom gaat volgend jaar voor de eerste keer naar school. Maar stiekem wil hij nu al zo graag te weten komen wat er gebeurt in de klas. Daarom bedenkt hij een plan: hij brengt de hele dag door in de scholen van zijn dierenvriendjes. Zo ziet hij hoe de konijnen leren tellen, schrijven en lezen. De kikkers bereiden echte kunstwerkjes voor. Terwijl de vossen bewegen en sporten ontdekken, doen de luiaards een dutje en leren de eekhoorns over de natuur. En zou je dit in de school waar Pom van droomt ook allemaal leren? EEN DING IS ZEKER: NAAR SCHOOL GAAN, WORDT EEN GROOT AVONTUUR! 1, 2, 3, naar school van Marianne Dubuc is een groots avontuur!

GROOT boek

1,2,3, naar school is een GROOT boek. Dat maakt meteen al indruk bij mijn dochters van 2 en 7. Marianne Dubuc heeft het boek geschreven en geïllustreerd. Ze maakt gebruikt van een rustig kleurenpalet, een rustige omgeving en fijne tekeningen. Dat maakt dat dit boek zeker groots en indrukwekkend is, maar niet overweldigend. Kabouter Pom in het boek is een lief en nieuwsgierig kaboutertje. Eigenlijk gaat ze pas volgend jaar naar school maar ze kan niet wachten en heeft een plan bedacht..

Op de eerste pagina van 1,2,3, naar school maken we kennis met Kabouter Pom en alle vriendjes. Veel diverse dieren en Momo. De illustraties zijn heel lief en er zit leuke humor in verwerkt. Humor die meteen zichtbaar is voor kinderen. Zoals de slaapwandelende luiaard. Daarna gaat Pom op ontdekking uit en gaat langs alle scholen van zijn dierenvriendjes! Zo zit er achter de muur in de tuin de Knabbelnoot school! Dit is de school van de muizen.

Verdwalen

In 1,2,3, naar school gaat Pom bij alle diverse scholen van haar dierenvriendjes langs. De muizen, konijnen, kikkers, vossen, beren, luiaards, eekhoorns, wolven, schildpadden en egels komen allemaal voorbij. Doordat het boek zo groot is, is er veel plek voor de ontzettend gedetailleerde scholen. De Canadese Marianne Dubuc heeft er kleine kunstwerkjes van gemaakt waar op elke millimeter wel iets gebeurd. Elke school is anders en er is onwijs veel te ontdekken.

Het verhaal in 1,2,3, naar school is leuk, de illustraties zijn wat ons betreft eigenlijk leuker. Die vertellen een heel eigen verhaal wat wel perfect passend is in het gehele plaatje. Mijn jongste dochter kijkt haar ogen uit en de oudste benoemt de dingen die ze ziet. En ze benoemt dingen die ze zelf kent van haar school, of die juist anders zijn. Wij vinden dit een heerlijk boek om met z’n allen te lezen en zeker een aanrader voor op de opvang, school of eigen boekenkast!

Specificaties 1,2,3 naar school

Auteur en illustrator: Marianne Dubuc | Uitgever: Baeckens | Agustus 2021 | 32 pagina’s | 9789059249837 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.