Naar het ziekenhuis, Willewete veel te doen serie

De afgelopen weken nam ik jullie al mee met boeken die gaan over ziek zijn zoals de informatieve Pleister boeken van uitgeverij Clavis. Clavis heeft nog een informatieve serie boeken en dat zijn de Willewete boekjes. In deze blog aandacht voor Naar het ziekenhuis.

Naar het ziekenhuis

naar het ziekenhuis

Je gaat niet zomaar naar een ziekenhuis, het is meestal de huisarts die je doorverwijst. Stef heeft last van zijn oren. Hij moet naar het ziekenhuis om buisjes te krijgen. Er komen allerlei soorten mensen naar het ziekenhuis om verschillende redenen. En sommige mensen moeten blijven en andere mensen mogen weer naar huis.

Stef vindt het allemaal maar spannend en wil eerst het hele ziekenhuis bekijken.

Op zijn kamer liggen nog meer kinderen. Bij een zijn de keelamandelen verwijderd, en bij de ander is een klein sneetje in de buik gemaakt zodat de dokter in zijn buik kon kijken.

Er ligt ook een meisje met haar been en haar arm in het gips. Ze was gevallen op de fiets!

Meer afdelingen in het ziekenhuis

Er zijn nog meer afdelingen in het ziekenhuis. Zo gaan er ook mensen naar het ziekenhuis als ze gaan bevallen van een kindje. Daan wil ook wel een klein broertje of zusje en denkt dat hij zijn moeder dan ook maar naar de kraamafdeling moet sturen.

Op de spoedeisende hulp kom je binnen als je zo snel hulp nodig hebt dat je niet meer naar de huisarts kunt gaan. Bijvoorbeeld als je bent gevallen en je moet gehecht worden.

naar het ziekenhuis

Wist je dat?

Op veel pagina’s zijn er vrolijke ronde tekstkaders met wist je dat? Hier staat nog wat extra leuke informatie in over naar het ziekenhuis gaan.

Interactief

Door de wist je datjes is het boek al aardig interactief, maar dat kan nog meer. Er zijn grote uitklapvellen over alle ruimtes in een ziekenhuis en beer moet ook even naar het ziekenhuis toe. We leren een liedje van CliniClown Karlijn en leren hoe we van een theedoek een mitella kunnen maken. Een doolhof, verschillende instrumenten en ten slotte een heuse miniquiz. Even controleren of je kind wel goed heeft opgelet 🙂

Willewete

Willewete zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder van hun vandaan. Ze gaan over de wereld van de natuur om ons heen, het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten!

Specificaties Naar het ziekenhuis

naar het ziekenhuis

Auteur: Netty van Kaathoven | Co-auteur: Marjolein Hund | Uitgeverij Clavis | 9789044819441 | mei 2013 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.