Help ik voel zo veel! – Een boek voor HSP kinderen

Sinds mijn 30ste weet ik dat ik ADHD heb. Maar de laatste tijd begin ik mij steeds meer te verdiepen in hoogsensitiveit. Niet alleen heb ik 2 bloggers in mijn team die hier veel over weten, er wordt gewoon ook veel meer over gesproken. Meer en meer krijg ik het vermoeden dat ik HSP ben en dochterlief ook. Ik ging op zoek naar een handig boek voor haar om te helpen en stuitte op Help ik voel zo veel, van Carla van Wensen.

help... ik voel zo veel

Help ik voel zo veel!

Misschien herken jij het wel. Soms ontstaat er een beetje kortsluiting in je hoofd. Alles word je teveel en het liefst wil je gillen of alleen zijn. Of je komt ergens en hebt het gevoel dat er net een grote ruzie is geweest. Je voelt letterlijk de sfeer die er heerst. Of misschien heeft een ander wel pijn en voel jij tijdens het troosten ook die pijn. Er bestaan zoveel soorten van gevoeligheid en bij iedereen werkt het anders. Help ik voel zo veel is een noodkreet die je lichaam maakt en met een beetje hulp en training kun jij jouw lichaam zelf helpen!

help... ik voel zo veel

Voelsprieten

Carla van Wensen legt in haar boek, help ik voel zo veel! uit dat ieder mens voelsprieten heeft. Sommige mensen hebben korte voelsprieten, maar als je een Hoog Sensitief Persoon bent dan zijn je voelsprieten soms wel 2 meter lang. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Met die voelsprieten kun je op verschillende manieren voelen en dus overprikkelt raken.
Misschien heb jij wel een hele gevoelige neus, oren of ogen.

Wat ik zo mooi vindt aan dit boekje is dat de nadruk wordt gelegd op dat het goed is om te voelen. Soms stuit ik namelijk wel eens op mensen die het onzin vinden om te huilen, of om emoties te laten zien aan anderen. Terwijl emoties juist zo mooi zijn en huilen zo bevrijdend en voor een enorme opluchting kan zorgen.

Soms wordt het voelen je te veel

Maar soms wordt dat voel je te veel. Help ik voel zo veel roept je lichaam dan. Mijn dochter en ik noemen het kortsluiting in ons hoofd. Jarenlang dacht ik dat het kwam door de ADHD omdat ik nou eenmaal veel gedachtes tegelijk in mijn hoofd heb zitten, en onrust in mijn vingers. Maar in dit boekje leren kinderen vanaf 7 jaar op een rustige opbouwende manier hoe het komt dat ze zoveel voelen. Het verschil tussen aanvoelen en meevoelen.

Kinderen leren reddingsacties te verzinnen als ze te veel voelen. Er staan prachtige visualisatie en meditatie oefeningen in. Helpende gedachtes die je helpen met die lange voelsprieten om te gaan.

Het boek help ik voel zo veel is geschreven voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Maar het is ook voor ouders die zich herkennen in overprikkels. Dankzij de spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kun je alleen maak ook samen aan de slag.

Help ik voel zo veel is een super fijn boek om te leren omgaan met teveel prikkels. En om te zorgen dat je weer ontspannen kunt raken.

Lange voelsprieten

Specificaties help ik voel zo veel

Auteur: Carla van Wensen | Uitgever: Niño | 9789085606017 | maart 2011 | 96 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

help... ik voel zo veel
footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.