Pinkeltje op Texel, spannend avontuur voor jong en oud.

Pinkeltje op Texel. Wat een heerlijk jeugdsentiment. Als kind was ik al dol op lezen. De verhalen van Pinkeltje behoorden tot mijn favorieten. Mijn broer en ik deelden een aantal exemplaren. Mijn vader vertelde dat hij ook altijd graag Pinkeltje las. En nu lees ik deze verhalen voor aan mijn dochter (7). Deze keer Pinkeltje met een gloednieuw avontuur op Texel. Avontuurlijk, Spannend en leuk zegt ze. En dat kan ik alleen maar beamen.

Pinkeltje op Texel

Pinkeltje uit Pinkeltjesland

Blijkbaar is het verhaal van Pinkeltje en zijn vrouw Pinkelotje tijdloos. Als kind kon ik er ademloos naar luisteren. Het spreekt toch tot de verbeelding zo’n klein mannetje die al zijn avonturen vertelt aan de schrijver Dick van der Laan. Pinkeltje is geen kabouter, maar een Pinkel uit Pinkeltjesland. Dat is wat anders. Het verhaal begint ook nu met een voorwoord waarin dit wordt uitgelegd. Pinkeltje is niet groter dan je pink. En hij kan met dieren praten. Hij woonde vroeger in het grote huis bij de mensen. In een holletje met vijf muizen. Inmiddels met wat nieuwe avonturen, zoals Pinkeltje in Blijdorp en nu ook Pinkeltje op Texel.

Pinkel is geen kabouter

Pinkeltje op Texel, wat vinden we ervan?

Avontuurlijk, spannend en leuk volgens mijn dochter (7). Hoezo dan? Nou mam, Je weet dat de kapitein interesse heeft in Biem, maar je weet niet hoe dat dan gaat gebeuren. En dan gebeurt het en dan wordt het uiteindelijk superspannend. En wat gaat er gebeuren denk je nu? beste lezer. Tja, ik wil natuurlijk niet al te veel verklappen. Maar, Biem is een zeehondje dat een albino is. Hij is na een zware storm op het strand van Texel terecht gekomen. Hij wordt opgevangen in Ecomare. Het opvangcentrum op Texel. Pinkeltje heeft een voorgevoel dat Biem gevaar loopt. En Pinkeltje zijn voorgevoel is bijna altijd juist. Ook deze keer. Gelukkig is Pinkeltje slim en weet hij altijd wel een oplossing.

Biem zeehond

Pinkeltje, spannend en fantasierijk

Uiteraard loopt het verhaal van Pinkeltje op Texel goed af. Het verhaal is niet alleen spannend. Het is ook fantasierijk. Er komen sprookjesachtige figuren in voor. Dat geldt niet alleen voor de hoofdrolspeler Pinkeltje. Er zijn ook sommeltjes die ’s nachts tot leven komen en in alle gedaanten kunnen veranderen. In het licht veranderen ze in steentjes. Daarnaast zijn de verhalen van Pinkeltje altijd meer gericht op de dieren. Pinkeltje krijgt vaak hulp van dieren, die kunnen praten. Ook nu, in Pinkeltje op Texel. Wat dacht je van de spin Zilverdraad met zijn 28 kinderen. En natuurlijk kraaloog de veldmuis die Pinkeltje en Pinkelotje het hele verhaal door helpt. Ben je bekend met het eiland Texel? Dan is het extra leuk om dit verhaal van Pinkeltje op Texel te lezen.

Pinkeltje op Texel

Specificaties Pinkeltje op Texel

Tekst: Studio Dick Laan | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000371570| oktober 2020| 144 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Pinkeltje op Texel

footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.