Darwins fabuleuze wormenshitshow – een hilarisch boek over wormen

Toen ik deze titel voor het eerst las, moest ik deze toch nog even een keer goed lezen. En er even over nadenken. Darwins fabuleuze wormenshitshow. Waar zou dit boek nu over gaan? Maar de titel maakte mij zo nieuwsgierig, dat ik meteen het boek heb opgepakt, en ben begonnen. En ik weet nu heel veel over Darwin en zijn wormen!

Darwins fabuleuze wormenshitshow

Darwins fascinatie met wormen: Darwins fabuleuze wormenshitshow

De bekende wetenschapper Charles Darwin vermoedde altijd al dat er iets speciaals aan de hand was met regenwormen. Maar… wat dan precies? Reis mee langs Darwins SHITterende experimenten en duik samen met hem in… een fabuleuze hoop shit!
Dit boek is het verhaal over Charles Darwin, die ontdekte dat de nederige regenwormen de allerbelangrijkste wezentjes zijn van heel onze planeet! Zonder hun levensbelangrijke drolletjes zouden er geen planten en zelfs geen andere dieren bestaan op onze aarde.

Charles Darwin

Een humoristisch boek over experimenten met wormen

Wat is dit een leuk boek zeg! Vaak denk je dat boeken over de wetenschap saai zijn, maar dat is bij ‘Darwins fabuleuze wormenshitshow’ absoluut niet het geval! Dit boek is juist ontzettend humoristisch. Er wordt gestart met een uitleg wie Charles Darwin was, en daarna leer je over zijn fascinatie voor wormen. Elke keer zie je onderaan de bladzijde een grappige worm, die iets uitlegt over de achtergronden bij de experimenten of waardoor meer uitleg wordt gegeven.

Blijkbaar heeft Darwin ontzettend veel experimenten gedaan om meer te weten te komen over wormen. Zo heeft hij ontdekt dat ze geen ogen hebben, maar toch reageren op licht, omdat ze sensoren hebben op hun huid. En hij heeft ontdekt dat wormen doof zijn, maar dat ze wel reageren op trillingen. Uiteindelijk kwam hij erachter dat wormen ontzettend veel kunnen poepen, en heeft daar een hele studie van gemaakt.

Nooit meer dezelfde kijk op wormen

Na het lezen van ‘Darwins fabuleuze wormenshitshow’ kijk je nooit meer hetzelfde naar wormen! Wormen zijn verantwoordelijk voor de voeding van de aarde, als zij er niet zouden zijn, zou er niets kunnen groeien. Achterin het boek staat ook nog een leuk rijtje met wonderlijke wormenweetjes. Zo vond ik het wel heel interessant om te lezen dat er ongeveer 3000 soorten regenwormen bestaan en sommige daarvan worden wel twee meter lang! Ik hou van dit soort weetjes, en in dit boek kun je er nog veel meer vinden. I

k heb me echt laten verbazen over Darwins fabuleuze wormenshitshow. Een onderwerp wat misschien in eerste instantie heel saai lijkt, wordt ontzettend humoristisch gebracht. En daarbij zijn de tekeningen ook echt ontzettend leuk! De wormen zijn supergrappig (vooral de worm met de bril, als je inmiddels hebt gelezen dat wormen blind zijn) en de praatwolkjes maken het boek echt heel leuk. Darwins fabuleuze wormenshitshow is een aanrader voor in elke schoolbieb, zo maak je het lezen van informatieboeken pas echt aantrekkelijk!

Darwins fabuleuze wormenshitshow

Specificaties ‘Darwins fabuleuze wormenshitshow’

Auteur: Polly Owen | Illustraties: Gwen Millward | Vertaling: Sarah Devos | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002278310 | 12 september 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.