Hilarisch verhaal over holbewoners Oet en Drap plus een creatip

Oet en Drap zijn twee holbewoners die de hoofdrol hebben in hun prentenboek. Lees meer over deze twee grappige holbewoners die door hun competatieve inslag onbedoeld allerlei dingen uitvinden. Lees meer over dit heerlijke anachronistische prentenboek voor kleuters van uitgeverij Gottmer.

Oet en Drap holbewoners

Oet en Drap tarten het beeld over holbewoners

Ja, oké, Oet en Drap, een verhaal over holbewoners is eigenlijk bedoeld voor kleuters. Niet voor kinderen in groep drie en groep vijf. Toch hebben Mijn Oudste, Mijn Jongste en ik gniffelend op de bank gezeten toen wij twee holbewoners ineens stoomtreinen en vliegtuigen zagen uitvinden. Want Oet en Drap willen allebei de baas zijn. Of de beste zijn. En dus bouwen ze eerst een groter huis en vinden ze vuur uit en koetsen. Het gaat van kwaad tot erger. En waar Oet en Drap eerst twee vrienden waren, zijn ze nu ineens geen vrienden meer. Het moet allemaal groter, mooier en beter. Niet omdat ze er zelf blij van worden, maar juist om de ander te kunnen laten zien hoe goed hij wel niet is. Dat moet een keertje misgaan. Maar of dat zo erg is?

kinderboekenweek 2020

Oet en Drap is een verhaal over een twee holbewoners dat gevat is een prentenboek. Schrijver Alastair Chisholm laat Oet en Drap praten zoals je kinderen de taal van holbewoners nadoen. In gebroken Nederlands. Dat levert bekkenbrekers op die het bij mijn kinderen goed doen. Zelf vond ik het wel geestig dat ondanks alle uitvindingen de taal dan weer niet mee-evolueert.

Illustreren op z’n pre-historisch. Soort van…

Wat een leuke vondst van illustrator David Roberts is, is dat hij zijn tekeningen gemaakt lijkt te hebben op grof bruin pakpapier. Met uitzondering van de tekeningen over vuur maken en het bouwen van de raket natuurlijk. Ja, I know, een raket gebouwd door holbewoners Oet en Drap. Hoe anachronistisch wil je het hebben? Maar goed, hierdoor ontstaat al meteen een holbewonerachtig sfeertje. Met krijt, kleurpotlood en viltstift maakt hij de tekeningen daarop.

Creatip voor in de klas, of thuis of BSO

Het blijkt dat je met potlood of krijt een hele goeie grottekening kunt maken. Met inkt kun je prima een gigantische stoomboot met vier schoorstenen maken. Ik zie hier een leuke tekenopdracht voor de kinderen in groep één en twee liggen. De kleuterjuffen- en meesters willen misschien bruin pakpapier op het lijstje van aan te schaffen materialen voor in de klas zetten.

Want Oet en Drap, een verhaal over holbewoners gaat ongetwijfeld in veel kleuterklassen worden gebruikt tijdens de kinderboekenweek. Het is immers door het CPNB genoemd als kerntitel voor de komende kinderboekenweek met als thema ‘En Toen?’. Veel mooie titels staan in deze lijst, al staan ze er niet allemaal op.

Oet en Drap holbewoners

Oet en Drap is een hilarisch prentenboek over twee competatieve holbewoners die spotten met het beeld dat wij hebben over de pre-historie. Als kerntitel aangemerkt door het CPNB mag je dit prentenboek niet missen.

Enthousiast geworden?

Specificaties Oet en Drap , een verhaal over holbewoners

Oet en Drap holbewoners

Schrijver: Alastair Chisholm | Illustrator: David Roberts | Uitgever: Gottmer |augustus 2020 | 9789025773182 | Kijk hier voor meer informatie

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.