Jij bent het monster! Lucy Cousins, een fantasievol spel

Jij bent het monster! De speelsheid spat van dit vrolijk gekleurde boek af. Monsters zijn en blijven actueel en geliefd in dit huis. Dit boek tikt de vrolijke kant van deze wezens aan. Monsters zijn namelijk niet altijd eng. Vaak anders en onbegrepen maar soms ook gewoon leuk gek. Het spel van pakkertje is ook al eeuwen een geliefd kinderspel. Het plezier van wegrennen samen met de spanning van gepakt worden. Ook hier in huis heb ik vaak gierende kinderen rondrennen. Op dit moment van schrijven rent mijn oudste dochter gillend langs terwijl het papa monster haar probeert te vangen.

jij bent het monster!

Jij bent het monster!

Kom op allemaal! Spelen jullie mee? Jullie moeten me pakken… Dan ren ik weg en roep ik: NEEEEE!

Het boek gaat over een jongen Gabriel en hij wordt achternagezeten door monsters! Maar de monsters die achter hem aankomen lijken verdacht veel op zijn vriendinnetje Josje, oom Rufus, oma, de kat een plant en op mama. De monsters in het boek zijn kleurrijk en vrolijk en hebben allemaal iets geks. Gabriel is niet bang, hij wil juist dat er monsters achter hem aanzitten. En als het grote mama monster hem in bed legt, geeft ze het Gabriel monster nog een kusje.

Lucy Cousins is de auteur en illustrator van dit boek. Je kent Lucy van de boeken van Muis. Wie kent muis nou niet. Het heeft dezelfde sfeer alleen is dit boek wat bonter en uitbundiger. Lucy werd voor dit boek geïnspireerd door het spelen met haar kleinzoon. Lang leve de kinderfantasie!

Wat vinden wij ervan?

Zoals mijn intro al aangeeft, zijn monsters welkom en aanwezig in mijn huishouden. Ik hou zelf heel erg ervan. Om te griezelen maar vaker nog omdat monster vaak symbool staan voor iets anders. Mijn oudste dochter heeft de monsterliefde overgenomen. Soms verzint en tekent ze de engste wezens om te griezelen. En soms juist vind ze het leuk om vieze monsters te maken en er hard om te lachen.

Mijn jongste dochter is nog klein maar het lijkt wel alsof ze bewust is van afwijkende dingen. Als we bijvoorbeeld een gekke hoed opzetten bij de oudste dan lacht ze zich rot, of een gekke bril. Gekke tanden in of een beetje schmink. Ze ziet dat het anders is en reageert erop. Jij bent het monster! past dus perfect in ons huis en zodra ik het boek erbij pakte om foto’s te maken en om te lezen was ik het al kwijt.

De knallende kleuren en duidelijke illustraties van ‘Jij bent monster!’ trokken meteen de aandacht van mijn jongste. Ze bleef maar wijzen en ‘kijk’ roepen naar de plaatjes. Mijn oudste dochter werd meteen helemaal enthousiast en energiek en begreep meteen wat er in het boek gebeurde. Actief en met de grootste lol begon ze aan het spel tikkertje met haar zusje terwijl ze de verkleedkleren erbij pakte. Tijdens het spelen werd er druk gekeken naar de vrolijke plaatjes en gelachen.

jij bent het monster!

Het is een vrolijk en actief boek wat haarfijn aansluit bij de leefwereld van kinderen. Het maakt enthousiast en actief en er is veel te zien. Dit vrolijke boek is erg geliefd bij mijn beide dochters en ik weet zeker dat er nog veel monster tikkertje wordt gespeeld.

  • Ook zo enthousiast geworden? Bestel ‘Jij bent het monster!’

Specificaties Jij bent het monster!

jij bent het monster!

Auteur en illustraties: Lucy Cousins | uitgever: Leopold | augustus 2020 | hardcover | 3 – 5 jaar | 9789025879709 | Meer informatie vind je hier

Meer boeken over monsters:

https://www.stoerleesvoer.nl/het-moemonster/

https://www.stoerleesvoer.nl/stop-monsters/

https://www.stoerleesvoer.nl/meermonster-dolfje-weerwolfje/

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.