Prentenboeken thema Piraten, een stoere selectie

De afgelopen 4 weken hebben de gastkindjes het thema Piraten gehad. Uiteraard haalde ik bij de bibliotheek wat prentenboeken met thema piraten en ontving ik een recensie exemplaar! Vooral 1 boek stak er uit qua voorkeur van de kindjes om voor te lezen! 

hoofd Prentenboeken thema Piraten

Prentenboeken thema Piraten

Ik vind het altijd erg leuk om bij een thema passende boeken te vinden in de bibliotheek. Het viel mij wel op dat er voor jonge kindjes niet echt leuke prentenboeken in het aanbod zaten, maar gelukkig vonden de kindjes de prentenboeken voor peuters en kleuters ook allemaal leuk!

Kapitein Koen en de Piraten

In die vrolijke prentenboek volgen wij Koen, Joris en Casper die op avontuur gaan op zee. Ze bouwen samen een schip compleet met boeg, kanonnen en zeil en varen de zee op. Ze ontdekken een piratengaljoen vol met buit! Kapitein Koen zegt tegen bootsman Joris dat ze er snel heen moeten varen. Ze hebben een heus gevecht met echte piraten, maar dan komt opeens de storm en valt er een man ( Casper) overboord. De mannen druipen af en gaan op zoek naar het andere schip met zijn schatten. Maar dan worden ze opeens aangevallen er is geen ontkomen meer aan. Het piratenfeestje is voorbij ze worden afgedroogd een aangekleed, maar krijgen nog wel een lekker ijsje toe 🙂

Dit prentenboek thema piraten past ook goed bij thema zomer als je veel met je kinderen naar het strand gaat! Er valt veel te bespreken bij de pagina’s en ook de woordenschat over thema piraten wordt goed benut. Een leuk fantasievol verhaal over 2 broertjes en een vriendje. Voor peuters en kleuters geschikt!

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij: De vier windstreken | Auteur: Peter Bently & Helen Oxenbury | 9789051164060 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

De schat van schele karel

Op een dag vindt zeemeermuis een geheimzinnige brief met een piratenschip, een paddenstoel en een kruis. Zij is er van overtuigd dat het kruis een kus is en dat zij een geheimzinnige aanbidder heeft. Een echte liefdesbrief. Haar zussen duikbeer en zee-ezel lachen haar uit en zeggen dat het een echte schat moet zijn. Ze komen in gevecht en houden elk een deel van een schatkaart over. Er komt een spannende reis onder zee waarin zij op zoek gaan naar de schat.

Op elke pagina kunnen de kinderen op zoek naar een setje oorbellen en een setje zwaarden, een dolk, een ketting en wel 4 kronen. Ondertussen volgen we de avonturen van de 3 zussen. We zien zusterhaaien, kwallen, vissen, zeepaardjes, octopussen en nog veel meer in de meest prachtige kleuren en situaties voorbij komen! Uiteindelijk ontdekken wij wie schele Karel is en dat zeemeermuis wel degelijk gelijk had over het kruis/ de kus.

Het prentenboek thema piraten heeft echt prachtige prenten in allerlei kleuren die tot in de detail zijn uitgewerkt. De kinderen zoeken vol enthousiasme naar de onderdelen van de schat en zoeken herkenpunten van de schatkaart ( het wrak, de paddenstoel, het beeld van Neptunus).

Het boek is op A4 formaat en stevig karton. Een geweldig zoekboek voor thema piraten en thema onderwaterwereld!

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij: Clavis | Auteur: Maayken Koolen & Roos Hoogland | 9789044819496 | meer informatie vind je hier of bij je lokaleboekhandel

Verboden tanden te poetsen

In dit verhaal volgen wij Julia. Julia is een piraat in opleiding. Ze is dus nog geen echte piraat, maar ook niet een echt meisje. Ze wil dolgraag piraat zijn, maar er is 1 probleem. Echte piraten poetsen hun tanden niet en daar snapt Julia nou helemaal niks van! Stiekem poetst ze dan ook steeds haar tanden.

Opeens komen ze in een dichte groene nevel terecht. De piraten zijn allemaal doodsbang want ze zijn bij het zeemonster. Het grote zeemonster wil ze net gaan opeten als hij Julia haar mooie witten tanden ziet. Het monster wil net zulke mooie tanden als Julia en zij geeft hem een tandenborstel en leert hem hoe hij zijn tanden moet poetsen. Zo kunnen ze gelukkig ontsnappen aan het zeemonster.

Een leuk prentenboek thema piraten op A4 formaat met eenvoudige aquarel tekeningen. Het verhaal wordt op een leuke manier verteld en er blijft genoeg over op de tekeningen om over te praten met de kinderen. Achterin staat er nog informatie over tanden poetsen wat leuk is voor kinderen die al zelf kunnen lezen.

geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar om het onderliggende doel van het tandenpoetsen te snappen. Vanaf 2 jaar leuk om uit voorgelezen te worden voor thema piraten.

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij: De vier windstreken | Auteur: A. Diersseny & Martina Theisen | 9789055798926 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Zelda de piraat

prentenboeken thema piraten

Op een dag vindt de bemanning van de Lamantijn een mandje op zee. Er zit een baby in, een meisje nog wel! De kapitein wil haar gelijk verkopen als ze aan land gaan, maar de bemanning wil haar houden en samen verzinnen ze een naam. Zelda blijkt een geboren piraat te zijn. De hoogste golven vind ze geweldig en met volle overtuiging doet ze allerlei taken op het schip zoals dweilen en de zeilen repareren. Ze leert koken en is binnen de kortste keren eerste stuurvrouw.

Tijdens een van de plunderingen is ze het niet eens dat de kapitein op de boot achterblijft en de hele schat voor zich eist. Ze gaat hier tegen in en de bemanning kiest haar als kapitein. Kapitein Zelda blijkt een ware zeerover te zijn en overal waar de Lamantijn komt schikken de mensen en vluchten weg. Maar toch is er iets wat Zelda mist. Ze wil graag een gewoon lief meisje zijn. Maar of dat nu zo’n goed is idee is?

prentenboeken thema piraten

Een geweldig prentenboek thema piraten waarin duidelijk de verwachting van een meisje niet klopt met het beeld van een stoere piraat. De kinderen vinden het een heerlijk spannend verhaal en moeten lachen om de gekke mama’s en de gekke namen van de piraten. Een leuk fantasievol verhaal met mooie tekeningen.

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij: De eenhoorn | Auteur: Pieter van Oudheusden & Merel Eyckerman | 9789058389480 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Ik zou wel een kindje lusten

prentenboeken thema piraten

NIet echt een piratenverhaal, maar dochterlief trok hem uit de kast. ( Want bij Peter Pan is ook een krokodil die de hand van kapitein haak had gehapt. )

Vandaar dat ik hem er toch maar bij heb gestaan. Dit verhaal is natuurlijk alom bekend om de kleine krokodil die helemaal geen bananen wil eten, en geen chocoladetaart, en geen grote worst. Hij wil gewoon een kindje eten!

Alleen is er een 1 probleem en dat is dat het kindje helemaal niet onder de indruk is van het kleine krokodilletje. Dus de kleine krokodil rent terug naar huis om heel veel bananen te eten om een grote krokodil te worden.

Leuk prentenboek thema piraten om voor te lezen tijdens het fruit moment 🙂 Mooie simpele tekeningen die veelal met dezelfde achtergrond zijn getekend waarin je de zon steeds verplaatsen aan de horizon.

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij:  Gottmer | Auteur: Sylviane Donnio | 9789025740023 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Piraten in de straat

piraten in de straat

Ja en dan komen wij bij de favoriet van de kindjes! Piraten in de straat. Een geweldig leuk boek met zeer uitgebreide vrolijke tekeningen over de piraten. Er is van alles te zien op de prenten en het verhaal is super leuk neergezet!

piraten in de straat

In het stadje Suf-aan-zee komt piraat Sam met zijn zusje, opa en ouders wonen. Maar Sam is geen gewone jongen. Hij is een piraat! Een echte zee piraat die vol zit met avonturen en verhalen. Sanne zijn buurmeisje vindt het geweldig en wordt al snel vriendjes met Sam. Maar de rest van de buurt is helemaal niet blij met de piraten. Ze maken herrie, zijn vies, ze stinken, zien er raar uit en zo klagen ze maar door.

Op een dag vertelt Sam aan Sanne dat ze gaan vertrekken. Het schip is weer gemaakt en de zee roept. Ze laten voor iedereen wat achter in de tuinen als dank voor hun gastvrijheid. Pas dan ontdekken de bewoners van Suf-aan-zee dat de Piraten best leuke aardige mensen waren. Ze hebben allemaal een prachtige gouden schat gevonden in hun tuin.

piraten in de straat

Wij leenden dit prentenboek thema piraten bij de bibliotheek met geluiden, waar de kinderen geen genoegen van kunnen krijgen. Je kan kiezen onder andere kiezen voor een zeemeeuw, Sam op zijn viool, kanonschoten, piratenmuziek of piratengebrul.

Winnaar Kinder en Jeugdjury – tot 6 jaar 2015 Winnaar van de Waterstone’s Children’s Book Prize en Leespluim.

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij: De fontein | Auteur: Jonny Duddle | 9789051164060 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Woeste Willem

prentenboeken thema piraten

En natuurlijk hoort hier ook het prentenboek thema piraten van Woeste Willem bij. Woeste Willem was vroeger een Piraat. Nu niet meer hij is met pensioen. Hij houdt niet van gezelschap en jaagt iedereen weg. Op een avond hoort Willem wat op zijn dak. Het blijkt een jongen te zijn die zijn kapotte vlieger probeert te pakken maar niet meer naar beneden durft. Willem moppert flink en haalt hem en de vlieger van zijn dak af naar beneden.

De volgende dagen ligt er elke dag wat kleins voor Willem zijn deur, maar hij snapt niet waarom tot hij een tekening vindt. Hij besluit een grote vlieger te maken voor Frank.

prentenboeken thema piraten

Na een zoektocht met wilde verhalen door Willem zijn kist besluit Frank dat hij geen vlieger wil, maar dat ze samen een boot gaan bouwen. En zodoende bouwen ze samen een vlot, maar wat blijkt dan. De stoere piraat woeste Willem kan helemaal niet zwemmen! Gelukkig heeft Frank zijn zwemband mee en kunnen ze heerlijk dobberen op het water.

Een super leuk verhaal voor peuters en kleuters over een stoere enge piraat die eigenlijk helemaal niet zo stoer en eng is. Prachtige prenten waar ook verschillende bosdieren op staan. Een prentenboek die niet mag missen in je boekenkast! Over thema piraten en vriendschap.

Specificaties prentenboek thema piraten

Uitgeverij: Lemniscaat | Auteur: Dieter & Ingrid Schubert | 9789060698419 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.