Zon & regen – een mooi weerboek met flapjes

Het weer is er altijd. Zon & regen, mist en wind. Maar wat is ‘het weer’ eigenlijk? Dit mooie flapjesboek neemt kinderen mee in de wereld van dit verschijnsel.

zon & regen

Een informatief flapjesboek: zon & regen

Kijk hoe het weer steeds verandert in dit geweldige boek met flapjes! Met leuke weetjes over de zon, regen, sneeuw, stormen en de vier seizoenen is dit het perfecte eerste weerboekje voor kinderen.

regenboog

Een prachtig vormgegeven boekje

Het boekje ‘Zon & regen’ ziet er echt ontzettend aantrekkelijk uit. Het is prachtig vormgegeven, en de tekeningen zijn ontzettend mooi. Heerlijk kleurrijk (vooral de pagina met de regenboog trekt echt de aandacht en is prachtig om te zien). Er is voor gekozen om alleen maar dieren in dit boek te tekenen, en geen mensen in de regen bijvoorbeeld. De diertjes zien er schattig uit. Leuk is het ook dat er niet specifiek voor één bepaald gebied op aarde wordt gekozen, maar je ziet bijvoorbeeld een jungle, een Afrikaanse savanne en een bevroren sloot, die hier goed in Nederland zou kunnen liggen.

flapjesboek

Leuke weetjes over het weer

Boeken met flapjes zijn natuurlijk altijd geweldig voor jonge kinderen. Deze boeken nodigen veel meer uit tot bladeren en kijken. Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat de flapjes in het begin van het boekje weinig connectie hebben met de pagina erachter. Je kunt deze wel omslaan, maar dan klopt de illustratie niet meer. Bij de laatste 2 pagina’s van het boekje is dit overigens wel het geval.
‘Zon & regen’ heeft heel veel leuke weetjes over het weer. De weetjes zijn lekker kort weergegeven, maar wel heel interessant. Ook betrekken ze hier vervolgens de dieren bij, daar kun je ook wat leuke informatie over vinden. Voor mij is Zon & regen een interessant en leuk boekje, vooral ook omdat het niet over een onderwerp gaat wat je bij veel andere boeken voor jonge kinderen terugziet.

zon & regen

Specificaties ‘Zon & regen’

Auteur: Molly Littleboy | Illustraties: Nia Gould | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman | 9789048320721 | 1 februari 2023 | 22 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.