De Jonge Samoerai, een bundeling van deel 1 en 2

De Jonge Samoerai is een reeks geschreven door Chris Bradford. Inmiddels zijn er negen delen. Het eerste en tweede deel, de weg van de krijger en de weg van het zwaard, zijn dit jaar voordelig gebundeld uitgebracht. Spannende avonturen over Jack Fletcher die op 12 jarige leeftijd wordt opgeleid tot Samoerai. Regelmatig zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik vond het dan ook moeilijk om het boek weg te leggen. Het lijkt alsof je een film zit te kijken. Met name de vechtsituaties zijn spannend en goed verwoord. Bovendien is er een lijst met Japanse woorden en hun betekenis opgenomen. Daarnaast informatie over de Japanse vechtkunst. Nu kan ik de judo van mijn dochter (9) ook beter begrijpen.

voorkant

De weg van de Krijger, deel 1

De weg van de krijger is het eerste deel in de reeks De Jonge Samoerai. Het vertelt het verhaal van de jonge Jack Fletcher. Hij wil graag net zo worden als zijn vader. Deze is eerste stuurman op een schip. Na de dood van zijn moeder reist Jack met zijn vader mee. Zijn zusje is in Engeland gebleven, onder de hoede van hun oude buurvrouw. Tijdens één van de zeereizen worden ze overvallen door Ninja’s. Jack zijn vader wordt vermoord, net zoals de rest van de bemanning. Vlak daarvoor vertrouwde zijn vader aan Jack zijn rutter toe. Een belangrijk document met de geheimen van de zee. En dat de rutter kostbaar bezit is wordt snel duidelijk.

Bundel de Jonge Samoerai

De boekenreeks De Jonge Samoerai gaat over Jack Fletcher. Jack wordt op 12-jarige leeftijd geadopteerd door de Zwaardmeester Masamoto. En neemt hierdoor de plaats in van Tenno, de vermoorde zoon van Masamoto. Hij wordt onderricht in bushido, de weg van de krijger. Hij leert de zeven onderdelen, namelijk rechtschapenheid, moed, mededogen, respect, oprechtheid, eer en loyaliteit. Wat hij heeft geleerd moet hij ook regelmatig in de praktijk brengen. Zijn leven en dat van zijn vrienden blijkt vaak niet veilig. Dokugan Ryu, oftewel Drakenoog, is op zoek naar de rutter. En uiteraard wordt Jack ook gepest door een bully op school, Kazuki. Gelukkig krijgt hij hulp van Akiko, het nichtje van Masamoto en de jongste zoon van Masamoto, Yamato. Maar, voordat deze twee vrienden worden is er ook al heel wat geschied.

De weg van het zwaard, deel 2

De weg van het zwaard gaat verder waar het eerste deel van de jonge Samoerai is opgehouden. Op zich zijn de delen ook apart te lezen. Er wordt namelijk een samenvatting gegeven van wat in het eerste deel is gebeurd. Dit tweede deel vind ik minder voorspelbaar dan het eerste deel. Nog spannender dus, dan het eerste deel. Inmiddels zijn we drie jaar verder. Jack wordt nog steeds opgeleid in Bushido. Van Drakenoog ontbreekt ieder spoor. Of toch niet? Jack wil graag de Twee Hemelrijkentechniek leren. Hiervoor moet hij meedoen aan de Kring van Drie. Een uitdaging van Lichaam, Geest en Ziel. Alleen de drie winnaars van deze uitdagingen krijgen les in deze manier van zwaardvechten. Inmiddels is zijn bully een bende begonnen om alle Gaijin, vreemdelingen, te vermoorden. Kortom, wederom een spannend avontuur vol met uitdagingen voor de jonge samoerai.

Specificaties De Jonge Samoerai

hoofd De Jonge Samoerai

Uitgever: Van Goor | auteur: Chris Bradford | Vertaald door: Jet Matla en Martijn J. Adelmund | maart 2022 | 554 pagina’s | 9789000380725 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant dubbel
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.